Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Nederland
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
  • Contact
    • Samenwerken
You are here: Home / Recepten / Homemade appelmoes

Homemade appelmoes

26 maart 2018 by Robin en Naomi Leave a Comment

Deze homemade appelmoes zouden we wel elke dag kunnen eten! Ondanks dat het maar twee ingrediënten bevat: appel & kaneel was de smaak heerlijk zoet! Echt een aanrader om zelf appelmoes te maken ipv te kopen in de supermarkt met allerlei toegevoegde suikers en e-nummers.

NODIG (voor een grote pot):

  • 2 kg zachte appels (bijv elstar), geschild, ontpit en in partjes gesneden
  • kaneelstokjes

HOE:

Schil, ontpit en snijd de appels in partjes. Zet de appels op in een pan met een laagje water. De appels moeten ongeveer voor 1/3 onder water staan. Leg de kaneelstukjes ertussen. Wij gebruikten 3 kaneelstokjes voor het maken van de appelmoes. Laat alles op een zacht vuur koken tot de appels zacht genoeg zijn om er een moes van te maken. Verwijder de kaneelstokjes en gebruik eventueel de staafmixer om er een moes van te maken. Wij hebben dit niet gedaan omdat we meer een appelcompote wilde hebben met grove appelstukjes erin.

Tip: Wacht met het eten van de appelmoes tot deze is afgekoeld, dan smaakt hij nog zoeter!

Geniet ervan! Smullen!

Liefs

Naomi

Comments

comments

Filed Under: Recepten, Sauzen, dips & dressings Tagged With: appel, appelmoes, appels, kaneel, kaneelstokje, suikervrij, toetje, tussendoortje, zoetigheid

« Gerookte zalmsalade met witte bonen en munt
Ik heb last van een negatief zelfbeeld! »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen mensen inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen jullie mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Zoeken

Populair

  • lekkerste lunch hotspots van Deventer 5x de lekkerste lunch hotspots van Deventer
  • De lekkerste nacho's van Amsterdam 8x de lekkerste nacho’s van Amsterdam
  • Arnhem 6x de lekkerste lunch hotspots van Arnhem
  • Ubud hotspots Bali – 15x de lekkerste food hotspots in Ubud
  • Rode paprikasoep met tijm Rode paprikasoep met tijm
Follow my blog with Bloglovin Follow
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2022 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress