In plaats van de traditionele tomatensaus heeft deze haverpasta met bloemkoolsaus en gegrilde groenten zoals de naam al verraad een saus gemaakt van bloemkool. In bloemkool zit ontzettend veel vitamine K, kalium en eiwit, goed voor de botten! Daarnaast bevat bloemkool ook veel vitamine C. Bloemkool is meestal iets bitter, maar in deze saus is hij heerlijk zacht!
NODIG (2 PERSONEN):
- 450 gram bloemkool
- 1 courgette
- 1/2 paprika
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 100 gram haverpasta
- 50 ml plantaardige melk
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- Bieslook
- Snufje cayennepeper
- Olijfolie /Peper / zout
HOE:
- Kook de haverpasta volgens de verpakking.
- Kook de bloemkoolroosjes met een snuf zout in ongeveer 10 minuten gaar.
- Snipper de ui en fruit in een scheut olijfolie glazig. Voeg de uitgeperste tenen knoflook en
- Italiaanse kruiden toe en bak kort mee. Snijd de courgette en paprika fijn en bak met ongeveer 10 minuten mee met het ui-mengsel.
- Giet de bloemkool af. Voeg 50 milliliter plantaardige melk toe en pureer samen met het citroensap, een snufje cayennepeper en zout en peper toe en pureer tot er een saus ontstaat.
- Verdeel de pasta over de borden en schep hier de bloemkoolsaus op. Verdeel ook de groenten over de twee borden en garneer met edelgistvlokken en fijngesneden bieslook.
Liefs, Robin
Tessa Berg zegt
Dit ziet er echt fantastisch uit!! Lijkt me super!
Robin en Naomi zegt
Hoi Tessa,
Bedankt, we zijn heel benieuwd of je het een keer gaat maken! Laat dan zeker weten wat je ervan vond!