Niets voor niets ontbijten sterren en modellen met havermout, want aan dit supergraan kleven namelijk niets dan voordelen. Havermout is verknipte, gestoomde en geplette haver. Het is rijk aan voedingsvezels die zorgen voor een gezonde stofwisseling en de spijsvertering bevorderen. Havermout bevat veel belangrijke vitamines en mineralen zoals silicium, saponine, magnesium en ijzer en antioxidanten zoals polyfenolen. Bij havermout denk je misschien aan een saai, smakeloos papje, maar je kunt eindeloos variëren met smaakmakers en toppings. Al eerder maakten wij dit havermout appeltaartje uit de oven en deze snelle havermoutsmoothie met rood fruit. Deze keer: havermout met peer en amandel.
Nodig (1 persoon):
- 40 gram havermout
- 180 mililiter amandelmelk
- 1 in stukjes gesneden peer
- 5 in stukjes gesneden dadels
- handje grofgehakte amandelen
- 1 theelepel koekkruiden
- 1/2 theelepel vanille-essence
Voor de topping:
- 1 theelepel kokosvlokken
- paar gehakte amandelen
- scheutje ahornsiroop
- handje moerbeien
HOE:
- Breng de melk samen met de koekkruiden, de vanille-essence, de dadels en amandelen aan de kook.
- Schil en snijd ondertussen de peer in stukjes.
- Wanneer de melk kookt, kun je het zakje Quaker Oats Express Kaneel toevoegen, roer het af en toe door en in 2 minuten is je havermoutpap klaar. Roer nu ook de stukjes peer erdoorheen.
- Garneer met en paar gehakte amandelen, een scheutje ahornsiroop en een handje moerbeien.
Eet smakelijk!
Liefs,
Robin & Naomi
Geef een reactie