De laatste tijd merk ik dat ik mijn standaard havermout ontbijtje een beetje saai begin te vinden. Ik eet nu bijna ieder dag een kom warme havermout, vaak in combinatie met peer en kaneel, of met frambozen, bosbessen en rauwe cacao. Op zoek naar iets nieuws met havermout, bedacht ik dit havermoutcakeje uit de oven met frambozen en blauwe bessen. Zo leuk om eens iets anders te eten met havermout, want je kunt er alle kanten mee op! Wanneer je dit ontbijtje maakt ruik je hele huis naar kaneel!
NODIG (voor 1 havermoutcakeje):
- 80 milliliter plantaardige melk
- 50 gram havermout
- 1 ei
- een handje (diepvries) frambozen
- een handje (diepvries) blauwe bessen
- een eetlepel kaneel
- 1 eetlepel lijnzaad/chiazaad
HOE:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng in een kom de havermout, melk, ei, kaneel en lijnzaad/chiazaad.
- Roer de blauwe bessen en frambozen er door.
- Doe alles in een klein ovenschaaltje.
- Bak het havermoutcakeje in ongeveer 30 minuten gaar.
- Geniet ervan!
Op zoek naar een ander lekker ontbijt recept met havermout? Eerder maakten we al een rabarber havermout ontbijt uit de oven of het havermout ontbijtje met peer en amandel.
Liefs,
Naomi
Geef een reactie