Als havermout-freaks hebben we vrijwel elke havermout combinatie uitgeprobeerd. Zo staat onze halve ontbijt-recepten-lijst vol met havermout ontbijtjes. Zo maakten we o.a dit heerlijke Havermouttaartje uit de oven of dit Havermoutcakeje met frambozen en blauwe bessen. Tijd voor iets anders met havermout: Deze havermout met banaan en pindakaas. Vroeger lustte ik het absoluut niet en vond ik het ook echt ontzettend stinken. Nu ben ik fan! En dan vooral van de pure pindakaas met 100% pinda van de AH. De combinatie van pindakaas en banaan is echt hemels en combineer ik ook weleens op een rijstwafel. Door stukjes dadels aan het havermoutje toe te voegen wordt het een lekker zoet ontbijtje.
NODIG havermout met banaan en pindakaas (voor 1 persoon):
- 40 gram havermout
- 200 ml amandelmelk
- 1 theelepel kaneel
- 1 banaan
- 3 dadels
- 1 eetlepel pindakaas
- 1 theelepel lijnzaad
HOE:
- Giet de amandelmelk in een pannetje en roer de havermout doorheen. Doe de theelepel kaneel door de amandelmelk.
- Roer de havermout erdoorheen. Zet op een laag vuurtje. Laat zo’n 5 minuten op laag vuur pruttelen tot de havermout de gewenste dikte heeft.
- Snijd de dadels in kleine stukjes en de banaan in plakjes.
- Wanneer de havermout klaar is roer je de stukjes dadel erdoor en de plakjes banaan. Hou at plakjes banaan over ter garnering.
- Top het havermoutje af met een theelepel pindakaas en wat lijnzaad
- En nu… genieten van deze havermout met banaan en pindakaas!
Liefs,
Ontbijt is by far ons favoriete eetmoment van de dag. Ontbijtliefhebbers: jullie kunnen hier je hart ophalen met recepten die je inspireren om ‘s morgens voor op te staan!
Naomi
Dol op pindakaas? Check onze Vegan Peanutbutter Chocolate Mousse heaven!
Geef een reactie