Iedereen kent het wel. De drang naar zoetigheid. Zoals we allemaal weten zijn de meeste zoete dingen (lees: koekjes, taart, muffins) niet erg gezond voor je. Om toch te kunnen genieten zonder schuldgevoel hebben wij alternatieve en redelijk gezonde koekjes gemaakt van havermout. De havermout-chocolate cookies zijn zeer makkelijk en snel te maken!
Inhoud
Havermout
Havermout is super gezond en bevat veel voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Waaronder vitaminen en mineralen zoals thiamine, vitamine B5 en B6, foliumzuur, ijzer, magnesium en fosfor. Daarnaast zorgen de koolhydraten en enkelvoudige onverzadigde vetzuren, de goede vetten dus, in havermout ervoor dat je energie krijgt die je nodig hebt om de dag goed te starten. Verder bestaat havermout voor een groot gedeelte uit complexe koolhydraten, die langzaam verteren en ervoor zorgen dat je langer een verzadigd en vol gevoel hebt.
- 30 gram plantaardige boter
- 90 gram havermout
- 20 gram volkoren tarwemeel
- een halve theelepel bakpoeder
- 3 eetlepels agavesiroop of maple syrup
- 50 mililiter warm water
- 25 gram raw chocolate nibs
- 25 gram rozijnen
- bakplaat + bakpapier
HOE:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de boter in de magnetron en voeg vervolgens alle ingrediënten bij elkaar in een kom.
- Giet als laatst het warme water door het mengsel en roer even goed. Roer tot slot de stukjes rauwe chocola erdoor.
- Maak kleine bolletjes van het deeg, maak ze plat met je handen en leg ze vervolgens op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Doe ze vervolgens twintig minuutjes in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn!
Smullen maar! Zalig als tussendoortje bij een mok vegan hot choco!
Liefs, Naomi
Geef een reactie