Wij ontbijten vaak met havermout en één van onze lievelingsontbijtjes is dit havermout appeltaartje uit de oven. Ontzettend lekker en ontzettend voedzaam! Het liefst vers en nog een beetje warm. Nu is ontbijten met appeltaart misschien een beetje overdreven, maar dit ontbijtje komt er dicht bij in de buurt!
Tip: maak dit ontbijtje de avond van te voren alvast klaar. Zet het de volgende ochtend gelijk het opstaan in de oven en als jij weer fris en fruitig bent kun je er heerlijk van genieten! Gegarandeerd dat jouw huis naar een verse appeltaart ruikt!
NODIG (2 personen):
- 50 gram havermout
- 40 gram speltbloem
- 200 milliliter havermelk
- 1 banaan
- 25 gram rozijnen
- 1 appel
- 2 eetlepels honing
- 2 theelepels kaneel
- Snuf gemberpoeder
- Snuf zout
HOE:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng alle ingrediënten, op het fruit na.
- Snijd de banaan in plakjes en schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Spatel voorzichtig door het mengsel. Verdeel het mengsel over 2 kommetjes.
- Zet de kommen ongeveer 20 minuten in de oven tot er een krokant korstje verschijnt.
- Garneer met wat gebroken lijnzaad voor goede omega 3 vetzuren.
Geniet van je havermout appeltaartje!
Liefs,
Robin
Probeer ook eens de appelcrumble als ontbijt!
Goed begin van de dag!
http://dekookfabriek.blogspot.nl/