Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Harira – Marokkaanse soep

Harira – Marokkaanse soep

23 mei 2020 by Robin en Naomi Reageer

Deze harira soep is een van mijn favoriete maaltijdsoepen. Onwijs vullend door de kikkererwten en linzen en daarom ook eiwitrijk. Peulvruchten zijn rijk aan vitamine B1 fosfor en ijzer en een bron van voedingsvezels. In de soep gebruiken we harissa, een Noord-Afrikaanse spicy rode saus, die gemaakt is van onder meer pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook. Dit geeft de soep lekker wat pit! Naast de peulvruchten, heb ik ook Bulgur gebruikt welke we van de Natuurgroothandel hebben gekregen. Bulgur is vaak gemaakt van tarwe en het bevat veel voedingsvezels en eiwitten. Daarnaast staat het ook binnen 10 minuten op tafel!

Nodig (flinke pan soep):

  • 400 gram kikkererwten
  • 400 gram linzen
  • 140 gram tomatenpuree
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 3 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 4 stengels bleekselderij
  • 4 wortels
  • 3 theelepels Ras El Hanout
  • 2 theelepels Harissa (meer naar smaak)
  • 100 gram bulgur
  • Vers gesneden peterselie
  • Handje pompoenpitten
  • Peper / zout / olijfolie

HOE:

  • Kook de bulgur in 10 minuten gaar (of bereid volgens de verpakking).
  • Snijd de uien fijn en snijd de wortel en bleekselderij in stukjes.
  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en bak de uien, wortel en bleekselderij in 5 tot 10 minuten zacht. Pers ook de teentjes knoflook uit.
  • Voeg de Ras El Hanout en de tomatenpuree toe en bak ongeveer 5 minuten op laag vuur.
  • Voeg de tomatenblokjes en 500ml water toe en laat 20-30 minuten zachtjes doorkoken.
  • Voeg de harissa en de peulvruchten toe en warm goed door. Maak op smaak met zout en peper.
  • Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pompoenpitjes en snijd de peterselie fijn.
  • Serveer de harira soep met bulgur, geroosterde pompoenpitten en peterselie.

Ben je net zoals ik gek op soepen? Check dan al onze soeprecepten voor nog meer inspiratie. Door zelf soepen te maken van groenten en verse kruiden zorg je ervoor dat je jouw dagelijkse portie binnenkrijgt en dat er daarnaast niet teveel zout in de soep zit. Kant- en klare soep bevat namelijk veel zout. Naast gezond is het maken van je eigen soep ook makkelijk. Kook of stoom de groenten en mix ze in de blender of met de staafmixer. Iedereen kan het. Jij ook!

Liefs, Robin 

Wij hebben een leuke samenwerking met de Natuurgroothandel. De Natuurgroothandel is een groothandel voor zowel particuliere of zakelijke klanten. Zij verkopen clean producten. Daarnaast delen zij ook kennis over voedingsstijl, recepten en kookdemonstraties op beurzen. Wij zijn fan, want het zijn precies de producten die wij graag gebruiken. Al eerder maakten we deze  vegan pasta arrabbiata met ‘bacon’, vegan rendang, havermoutrepen met ananas, granola met pompoenpitten en koek- en speculaaskruiden, Sojayoghurt met blauwe bessen en moerbeien, vegan Chocolade Cake met chia proteïne, vegan kaasstengels, brandnetel pasta aglio e olio, vegan mango lassi, sambal goreng tempeh en kokoscakejes met producten van de Natuurgroothandel. 

Inspiratie voor het recept komt uit het boekje van Loods5.

Comments

comments

Categorie: Recepten, Soep

« Vegan Surinaamse bami
Brainfood: 7x voeding voor je brein »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress