Deze ‘sopa verde amarello‘ ofwel groene soep met maïs komt uit het boek Feelgood food. Ik ben altijd gek op soep dus dit recept moest ik maken. Het is ontzettend makkelijk te maken en daarnaast ook erg smakelijk. De laatste tijd eet ik erg graag bataat of zoete aardappel en ook in deze soep zittie weer verstopt.
Zoete aardappel
Zoete aardappels zitten bomvol vitamine A (voor een stralende huid) en C, calcium, magnesium, kalium en ze hebben maar liefst 1,5x meer anti-oxidanten dan blauwe bessen. Verder bevatten ze veel minder koolhydraten in vergelijking met normale aardappels en juist meer vezels, waardoor je minder nodig hebt om vol te zitten.
NODIG voor Groene soep met maïs:
- 200 gram kruimige (zoete) aardappels
- 500 gram maïs (vers, uit blik of diepvries)
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 150 gram waterkers of spinazie
- 4 stengels bosui
- 1 liter kruidenbouillon
- 1 theelepel kurkuma
- 2 eetlepels olijfolie
HOE:
- Verhit twee eetlepels olijfolie in een soeppan. Snijd de rode peper fijn en pers de tenen knoflook uit. Fruit de maiskorrels samen met de knoflook en peper.
- Schil de aardappels en snijd in blokjes. Bak samen met de kurkuma kort mee.
- Blus af met de bouillon en breng de soep net onder het kookpunt. Laat 15 een kwartiertje koken.
- Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de bosui fijn. Verdeel de groene soep met maïs over de kommen en serveer met een klein handje waterkers of spinazie, een druppel extra vierge olijfolie en wat fijngesneden bosui.
Eet smakelijk!
Ben je net zoals ik gek op soepen? Check dan al onze soeprecepten voor nog meer inspiratie. Door zelf soepen te maken van groenten en verse kruiden zorg je ervoor dat je jouw dagelijkse portie binnenkrijgt en dat er daarnaast niet teveel zout in de soep zit. Kant- en klare soep bevat namelijk veel zout. Naast gezond is het maken van je eigen soep ook makkelijk. Kook of stoom de groenten en mix ze in de blender of met de staafmixer. Iedereen kan het. Jij ook!
Liefs,
Robin
Lilian zegt
Wat heerlijk gezond en makkelijk te maken., daar houden we van. Ik voeg deze soep aan mijn weekmenu 🙂
Robin en Naomi zegt
We zijn benieuwd wat je ervan vindt! 🙂