Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Gnocchi ovenschotel met groenten & buffelmozzarella

Gnocchi ovenschotel met groenten & buffelmozzarella

3 januari 2021 by Robin en Naomi Reageer

gnocchi ovenschotel

Gnocchi (spreek uit als njokkie) is een Italiaanse pasta-soort. Het woord gnocchi, meervoud van het Italiaanse gnocco, betekent ‘klont’. Eigenlijk zijn het een soort plagedrukte bolletjes gemaakt van meel, ei een aardappel. De bolletjes kunnen ongeveer met elke soort saus gecombineerd. Je kunt echt alle kanten op met gnocchi. Wij zijn echt fan! Deze keer verwerken we de gnocchi ovenschotel met veel (restjes) groenten en lekker romige buffelmozzarella.

NODIG (voor 3 personen):

  • 400 gram gnocchi
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 75 gram geraspte wortel
  • 15 gram verse basilicum
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 hand geraspte (Pecorino) kaas
  • peper/zout/olijfolie

HOE:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de gnocchi toe en kook deze gaar. Dit duurt niet lang (2 minuutjes). Ze zijn gaar wanneer ze boven komen drijven.
  • Snijd de paprika, courgette en aubergine in blokjes. 
  • Ondertussen fruit je een gesnipperde ui met de uitgeperste teentjes knoflook aan in de pan. 
  • Voeg de paprika, courgette en aubergine toe aan de pan en bak mee voor ongeveer 5 minuten. Blijf goed roeren. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. 
  • Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en daarbij ook de geraspte wortel. Laat op een laag vuur pruttelen. 
  • Als de gnocchi klaar is met koken, giet af in een vergiet en laat even koud water over de gnocchi stromen. 
  • Giet het groentemengsel in en ovenschaal. Snijd de basilicum fijn en roer door het mengsel heen. 
  • Scheur of snijd de mozzarella in stukken en verdeel deze met de geraspte kaas over de schaal heen.
  • Bak de ovenschotel in ongeveer 15 minuten. 

Liefs en geniet van deze gnocchi ovenschotel!

Naomi

Gek op Italiaans? Check dan ook eens onze Vegan pasta arrabbiata met ‘bacon’ of onze Pasta met geroosterde aubergine en parmezaan!

Comments

comments

Categorie: Diner, Recepten, Vega

« Zoete aardappel gnocchi met romige saffraansaus
Kokosyoghurtcake met gember en citroen »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress