Bananenbrood is voor mij een ideaal tussendoortje. Je kunt namelijk makkelijk een bananenbrood voor de hele week bakken, zodat je het als tussendoortje mee kunt nemen. Dit glutenvrij bananenbrood met blauwe bessen is gemaakt van boekweitmeel.
Boekweit
Boekweit is een glutenvrij graan dat oorspronkelijk uit Azië afkomstig is. Het is zaad heeft een unieke driehoekige vorm. Het is heel gezond en je kunt het op veel verschillende soorten manieren gebruiken. Boekweit is een volkorengraan en zit vol met vitamines, eiwitten, vezels, mineralen en antioxidanten. Wie een glutenallergie heeft kan dit bananenbrood gemaakt van boekweitmeel zonder problemen eten, want boekweitmeel is glutenvrij! Het recept voor dit bananenbrood komt uit De Afslankswitch van Marjolein van der Velde.
NODIG Glutenvrij bananenbrood:
- 350 gram boekweitmeel
- 1 1/2 theelepel wijnsteenzuurbakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 4 eieren
- 4 grote rijpe bananen (met bruine spikkeltjes)
- 150 gram blauwe bessen
- 100 gram goji-bessen
- Snufje (Himalaya) zout
- optioneel 4 eetlepels kokosbloesemsuiker
HOE:
- Verwarm de oven op 160 graden.
- Meng in een beslagkom het boekweitmeel, bakpoeder en een snuf zout door elkaar.
- Klop de eieren in 5 minuten luchtig. Prak de bananen en mix deze door de eieren tot een glad beslag. Voeg eventueel het kokosbloesemsuiker toe. Spatel de blauwe bessen en de gojibessen door het beslag.
- Roer de droge ingrediënten in delen bij het ei-banaan mengsel tot je een mooi deeg heb gekregen.
- Vet de cakevorm in met wat kokosolie en vul deze met het beslag. Bak het glutenvrij bananenbrood in ongeveer 60 minuten gaar. Dit kun je checken met een satéprikker. Komt deze droog uit de brood, dan is deze gaar.
- Laat het glutenvrij bananenbrood na het bakken goed afkoelen en snijd het in plakken. Door het brood in individuele plakjes in te vriezen, kun je elke keer dat je een plak wil eten, een plakje uit de diepvries halen.
Eet smakelijk!
Op zoek naar andere baksels? Je vindt hier de lekkerste guilty pleasures in een gezonder jasje. Van muffins tot bananenbrood met of zonder suiker.
Liefs,
Robin
Geef een reactie