Deze gierstmuffins met cranberries zijn heel erg lekker. Door de gierst lijkt het net of je kleine suikerkorreltjes eet. De muffin wordt gezoet met biologische rietsuiker. Daarnaast zitten er ook gedroogde cranberries in en verse blauwe bessen. De inspiratie voor dit recept van gierstmuffins met cranberries komt van Studio Health.
NODIG (voor 12 muffins):
- 250 gram speltmeel
- 100 gram ongekookte gierst
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 handje gemalen lijnzaad
- 10 theelepels rietsuiker
- 160 mililiter sojamelk
- 10 eetlepels kokosolie
- 100 gram gedroogde cranberries
- 1 handje verse blauwe bessen
NODIG:
- Verwarm de oven op 200 graden en bekleed een bakvorm voor 12 muffins met vormpjes.
- Meng in een beslagkom de droge ingrediënten door elkaar. Dus het speltmeel, gierst, bakpoeder, zout, gemberpoeder en lijnzaad.
- Smelt de kokosolie op een laag vuurtje. Meng dit met de suiker en sojamelk door elkaar heen.
- Snijd ondertussen de cranberries in kleine stukjes. Meng deze samen met de bosbessen en een eetlepel van het meelmengsel. Hierdoor zakken deze niet naar beneden in het beslag tijdens het bakken.
- Spatel het sojamengsel vervolgens door het meelmengsel tot een glad beslag. Spatel tenslotte ook de bessen en cranberries door het beslag.
- Verdeel het beslag over de vormpjes en bak in 20 tot 25 minuten mooi goudbruin.
Liefs, Robin
Geef een reactie