Een kookboek waar ik regelmatig recepten uit maak is ‘Eerlijk Eten’ In dit kookboek vindt je 80 eerlijke recepten met fairtrade producten.
“Deze gadogado soep maak je in een handomdraai. Zeker als je nog een beetje quinoa hebt staan van de dag ervoor. Serveer er gebakken uitjes en een lekkere sambal bij om de soep nog meer smaak te geven.”
Deze gadogado soep heeft iets weg van de Surinaamse saotosoep van mijn moeder. Met zijn allen rond de tafel zitten en je bouillon zelf garneren met kip, taugé en nog veel meer lekkers. Like it! Daarnaast is dit recept vegetarisch, lactose- en glutenvrij.
NODIG gadogado soep (4 personen):
- 100 gram quinoa
- 2 liter groentebouillon
- 200 gram spitskool
- 2 eetlepels verse gember
- 250 gram sperziebonen of kousenband
- 125 gram taugé
- 2 eetlepels sojasaus of ketjap manis
- 4 eieren
- (eventueel 100 gram gezouten pinda’s of gebakken uitjes)
HOE:
- Kook de quinoa volgens de verpakking.
- Kook de eieren 6-8 minuten in een pan met ruim water en wat zout. Halveer de eieren als ze voldoende afgekoeld zijn.
- Snijd de spitskool in reepjes en de sperziebonen of kousenband in stukjes van 1 centimeter.
- Breng de bouillon aan de ook met geraspte gember en sojasaus. Maak op smaak met zout en peper. Voeg de kool en sperziebonen toe en kook ongeveer 10 minuten.
- Voeg de taugé en quinoa toe en breng opnieuw aan de kook. Leg eventueel de eieren in de soep om opnieuw warm te worden.
- Verdeel de gadogado soep in vier borden. Bestrooi eventueel met pinda’s of gebakken uitjes.
Ben je net zoals ik gek op soepen? Check dan al onze soeprecepten voor nog meer inspiratie. Door zelf soepen te maken van groenten en verse kruiden zorg je ervoor dat je jouw dagelijkse portie binnenkrijgt en dat er daarnaast niet teveel zout in de soep zit. Kant- en klare soep bevat namelijk veel zout. Naast gezond is het maken van je eigen soep ook makkelijk. Kook of stoom de groenten en mix ze in de blender of met de staafmixer. Iedereen kan het. Jij ook!
Geef een reactie