
Een heerlijk recept voor een salade met boerenkool en zoete aardappel en naar mijn mening de ideale winterse warme salade. Boordevol smaak en texturen. Ik ben gek op de Noord Afrikaanse specerijenmelange in deze salade en de kikkerwten en de zaden en pitten voegen eiwitten toe. Deze salade met boerenkool en zoete aardappel moet je echt een keer maken.
NODIG Salade met boerenkool en zoete aardappel:
- 2 zoete aardappels (in totaal ongeveer 500 gram)
- 200 gram boerenkool
- 500 gram rode bieten (voorgekookt)
- 1 granaatappel
- 1 blik kikkererwten
- 1 eetlepel Ras el hanout
- 2-3 eetlepels balsamico-azijn
- 1-2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel agavesiroop
- 1 citroen
- Mix van zonnebloem- en pompoenpitten
- Olijfolie/peper/zout
HOE:
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden (onder en boven warmte, hete lucht).
- Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Snijd ook de bieten in kleine blokjes. Laat de kikkerwten uitlekken.
- Maak een dressing van de Ras el hanout, balsamico-azijn, een flinke scheut olijfolie en zout naar smaak. Hussel hier vervolgens de zoete aardappel, bieten en kikkererwten doorheen en verdeel over de bakplaat.
- Bak de groenten in ongeveer 60 minuten goudbruin, maar houd dit bij je eigen oven goed in de gaten.
- Maak ondertussen de granaatappel schoon, zodat je de pitjes apart kunt zetten.
- Verhit een scheut olie in een ruime wokpan en wok hier de boerenkool beetgaar in. Je kunt ook een scheutje water toevoegen. Als de boerenkool klaar is, kun je de sojasaus en agavesiroop toevoegen en kort meeverwarmen.
- Verdeel de boerenkool en de ovengroenten over de borden en sprenkel er wat citroensap over. Maak het af met de granaatappelpitjes en de zonnebloem- en pompoenpitten.
- Geniet van deze warme salade met boerenkool en zoete aardappel. Je kunt ‘em overigens ook heel goed de volgende dag koud eten.
Een salade is snel, makkelijk, fris én gezond. Op deze pagina delen we lekkere salade recepten die binnen een mum van tijd klaar zijn.
Liefs,
Robin
Mjam, dat ziet er heerlijk uit! Ik kan alleen maar stamppot boerenkool, dus dit vind ik heel inspirerend.
Hi Nicole, wokken is zo’n fijne manier om boerenkool klaar te maken. Love it!
Dat ziet er goed uit. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zoete aardappel gegeten heb
Echt een keer doen! Het is super lekker en gezond 😊
Boerenkool in een salade ken ik nog niet, maar het ziet er wel heel erg lekker uit, dus ik sla je recept even op om binnenkort te maken!
Ja – gewokt is het echt heel lekker in deze warme salade.