Pancakes for breakfast. Als verassing voor een ander, of gewoon om lekker zelf op te eten. Wij zijn er dol op! Appel-kaneel, bosbessen met cacao of gewoon rode vruchten met wat honing, de variatiemogelijkheden zijn eindeloos. Naast bananenpannenkoekjes zijn er ook andere alternatieven. Op zoek naar een gezond alternatief voor pannenkoeken? Gebruik dan eens speltmeel in plaats van normale bloem. Net zo lekker, maar een stuk gezonder. Natuurlijk kun je de spelt pannenkoeken ook als lunch of diner eten en variëren met de toppings: ham, kaas, (kokosbloesem)suiker, (rijst)stroop, ananas en nog veel meer. Hmmmm!
NODIG:
- 250 gram speltmeel
- 500 milliliter (plantaardige) melk
- 4 (biologische) eieren
- Snufje zout
- Kokosolie of roomboter om in te bakken
HOE:
- Meng het speltmeel en de zout door elkaar in een kom. Voeg vervolgens de eieren en 1/3 van de melk toe.
- Meng dit opnieuw met elkaar en voeg opnieuw 1/3 van de melk toe. Roer opnieuw goed door.
- Voeg als laatste de resterende melk toe.
- Zet de pan op het vuur en laat goed warm worden (gratis tip: zet ook de afzuiger aan). Smelt vervolgens de kokosolie of boter en bak de pannenkoeken op middelhoog vuur goudbruin. Draai de pannenkoek om als de bovenkant droog is en de zijkanten goudbruin kleuren.
- Je kunt de pannenkoeken warm houden door een pan water aan de kook te brengen. Houd de pannenkoeken tussen twee borden warm.
- Beleg de pannenkoekjes met een topping naar keuze. Bijvoorbeeld rode vruchten met honing!
Eet smakelijk!
Liefs,
Robin
Geef een reactie