Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
  • Contact
    • Samenwerken
You are here: Home / Recepten / Gevulde peer met parmaham en parmezaan

Gevulde peer met parmaham en parmezaan

26 oktober 2017 by Robin en Naomi Leave a Comment

Gevulde peer met parmaham en parmezaanDeze zoetige, sappige peren en flinterdunne plakjes parmaham zijn een klassieke combinatie. Dit simpele hapje is snel klaar, makkelijk te maken en overheerlijk. Je zult je verbazen hoe snel je deze gevulde peer met parmaham en parmezaan op tafel tovert!

NODIG:

  • 3 peren
  • 50 gram boter
  • 6 plakken parmaham
  • 1,5 lente- of bosuitje (in ringetjes)
  • 75 gram Parmezaanse kaas

 

HOE:

  • Was de peren, halveer ze in de lengte en snijd het klokhuis eruit.
  • Smelt de boter. Verwarm de ovengrill. Bestrijk de snijkanten van de peren met de gesmolten boter.
  • Leg ze op de bolle kant op een bakplaat. Rooster ze voor circa 5 minuten onder de gril tot ze aan de bovenkant goudbruin zijn.
  • Rooster intussen de ham in een droge hete koekenpan.
  • Bak de bosui in de rest van de boter en voeg de 6 in stukjes gesneden plakken parmaham toe.
  • Schep de vulling in de peerholtes.
  • Strooi de kaas erover en smelt deze even in de oven onder de grill.

Smullen!

Liefs,

Naomi en Robin

Comments

comments

Filed Under: Bij de borrel, Bijgerechten, Kerst & Oud en Nieuw, Recepten Tagged With: bijgerecht, borrelhapje, parmaham, Parmezaanse kaas, peer

« Bruschetta’s met tomaat en knoflook
Courgettepannekoekjes met Parmezaanse kaas »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen mensen inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen jullie mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Zoeken

Populair

  • De lekkerste nacho's van Amsterdam 8x de lekkerste nacho’s van Amsterdam
  • lekkerste lunch hotspots van Deventer 5x de lekkerste lunch hotspots van Deventer
  • Arnhem 6x de lekkerste lunch hotspots van Arnhem
  • Ubud hotspots Bali – 15x de lekkerste food hotspots in Ubud
  • Rode paprikasoep met tijm Rode paprikasoep met tijm
Follow my blog with Bloglovin Follow
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress