Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Gevulde peer met parmaham en parmezaan

Gevulde peer met parmaham en parmezaan

26 oktober 2017 by Robin en Naomi Reageer

Gevulde peer met parmaham en parmezaanDeze zoetige, sappige peren en flinterdunne plakjes parmaham zijn een klassieke combinatie. Dit simpele hapje is snel klaar, makkelijk te maken en overheerlijk. Je zult je verbazen hoe snel je deze gevulde peer met parmaham en parmezaan op tafel tovert!

NODIG:

  • 3 peren
  • 50 gram boter
  • 6 plakken parmaham
  • 1,5 lente- of bosuitje (in ringetjes)
  • 75 gram Parmezaanse kaas

 

HOE:

  • Was de peren, halveer ze in de lengte en snijd het klokhuis eruit.
  • Smelt de boter. Verwarm de ovengrill. Bestrijk de snijkanten van de peren met de gesmolten boter.
  • Leg ze op de bolle kant op een bakplaat. Rooster ze voor circa 5 minuten onder de gril tot ze aan de bovenkant goudbruin zijn.
  • Rooster intussen de ham in een droge hete koekenpan.
  • Bak de bosui in de rest van de boter en voeg de 6 in stukjes gesneden plakken parmaham toe.
  • Schep de vulling in de peerholtes.
  • Strooi de kaas erover en smelt deze even in de oven onder de grill.

Smullen!

Liefs,

Naomi en Robin

Comments

comments

Categorie: Bij de borrel, Bijgerechten, Kerst & Oud en Nieuw, Recepten Tags: bijgerecht, borrelhapje, parmaham, Parmezaanse kaas, peer

« Arancini
Courgettepannekoekjes met Parmezaanse kaas »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress