Ik ben dol op gevulde courgettes of aubergines uit de oven. Het is lekker makkelijk en een leuke afwisseling om courgettes of aubergines eens op een andere manier te gebruiken. Deze gevulde courgettes zijn daarnaast ook nog eens heel makkelijk te maken en heel snel klaar! Dit recept voor gevulde courgettes met kip en mozzarella is van Lekker en Simpel. Maar ik heb ‘em zelf vega(n) gemaakt.
NODIG Gevulde courgettes (1 persoon):
- 1 courgette
- 1 blik (pomedori) tomaten
- 1 bakje vega(n) kipstukjes
- Verse of gedroogde tijm
- 1 teen knoflook
- 1 bol (vegan) mozzarella of plantaardige rasp.
- Olijfolie / peper / zout
HOE:
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snijd de courgette verticaal doormidden. Hol de courgette uit door het vruchtvlees met een lepel eruit te schrapen. Snijd het vruchtvlees fijn en zet apart.
- Verwarm een eetlepel olijfolie in de koekenpan. Bak de kipstuckjes vervolgens goudbruin.
- Voeg vervolgens de tomaten en de courgette toe en bak kort mee.
- Pers een teen knoflook uit en voeg samen met de tijm, peper en zout toe aan de kipfilet.
- Roer goed door en laat het geheel ongeveer 10 minuten zacht doorpruttelen tot het meest vocht verdampt is.
- Snijd de mozzarella in plakjes.
- Leg de courgettes op een bakplaat bedekt met ovenpapier en vul de courgettes met het tomatenmengsel. Verdeel de plakjes mozzarella hierover of verdeel de plantaardige rasp.
- Bak de courgettes ongeveer 10 minuten zodat ze lekker knapperig blijven.
Eetsmakelijk!
Liefs,
Robin
Dol op courgettes? Courgettepannekoekjes met Parmezaanse kaas, Courgettecake.
Sommige links op onze website zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvangen wij commissie. Hier betaal jij uiteraard niet extra voor.
Emma zegt
Wat super fijn dat dit nu ook vegan te maken is! 😊
Robin en Naomi zegt
Vinden wij ook! 😊
Amelie van Writings by Amelie zegt
Ziet er enorm lekker uit! Fijn dat je er over nadenkt om voor een vegan optie te gaan. Ik zou dit ook meer moeten doen! Zijn er vegan vervangers voor mozzarella?
Robin en Naomi zegt
Hi Amelie, ja en het is tegenwoordig ook heel makkelijk om vaak vegan opties te vinden. Bij Ekoplaza vindt je vegan opties.
Tessa zegt
Ik ben ook dol op courgette. Ga dit gerecht zeker een keer maken!
Robin en Naomi zegt
Yes, leuk voor de afwisseling en ook snel klaar 😊.
Rory zegt
Hmmmm heel eerlijk eet ik best regelmatig vegetarisch, maar vegan vind ik persoonlijk wat ingewikkelder. Ik begrijp heel goed dat ik bijvoorbeeld bij mijn gado gado een pindasaus van kokosmelk kan maken, maar ik vind het gewoon niet zo lekker. Toch maakt dit recept mij wel nieuwsgierig naar de mogelijkheden zoals die plantaardige mozzarella. Ziet er ook heerlijk uit trouwens.
Robin en Naomi zegt
Ja ik snap je volledig, maar denk dat ook vegetarisch eten al onwijs goed is. Gelukkig maken de vega(n) opties het in de supermarkt ook steeds makkelijker om voor plantaardig te kiezen.
Kijkje in huis en tuin zegt
Wat ziet dat gerecht er heerlijk uit, ik zeg” aan tafel!”
Robin en Naomi zegt
Haha, helemaal mee eens 😁
Amina zegt
Oeh la laaaaa! Mijn man die vegetariër is, gaat dit vast heel lekker vinden. Opgeslagen! xxx
Robin en Naomi zegt
Yes! Leuk om te lezen.
Heleen Schrijvershof zegt
Lekker! En het ziet er ook uit alsof het vrij makkelijk is, een perfecte combinatie voor mij 🙂
Robin en Naomi zegt
Ja, ik ben ook zo dol op simpele gerechten.
Mitchel zegt
Oeh dat ziet er lekker uit. Ik gebruik lekker en simpel ook vaak om gerechten uit te proberen.
Robin en Naomi zegt
Ja, staan echt heel veel top recepten tussen!