Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Gevulde courgettes met vegan kip en mozzarella

Gevulde courgettes met vegan kip en mozzarella

12 januari 2024 by Robin en Naomi 16 Reacties

Gevulde courgettes met kip en mozzarella

Ik ben dol op gevulde courgettes of aubergines uit de oven. Het is lekker makkelijk en een leuke afwisseling om courgettes of aubergines eens op een andere manier te gebruiken. Deze gevulde courgettes zijn daarnaast ook nog eens heel makkelijk te maken en heel snel klaar! Dit recept voor gevulde courgettes met kip en mozzarella is van Lekker en Simpel. Maar ik heb ‘em zelf vega(n) gemaakt.

NODIG Gevulde courgettes (1 persoon): 

  • 1 courgette
  • 1 blik (pomedori) tomaten
  • 1 bakje vega(n) kipstukjes 
  • Verse of gedroogde tijm
  • 1 teen knoflook
  • 1 bol (vegan) mozzarella of plantaardige rasp.
  • Olijfolie / peper / zout

HOE:

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Snijd de courgette verticaal doormidden. Hol de courgette uit door het vruchtvlees met een lepel eruit te schrapen. Snijd het vruchtvlees fijn en zet apart.
  • Verwarm een eetlepel olijfolie in de koekenpan. Bak de kipstuckjes vervolgens goudbruin.
  • Voeg vervolgens de tomaten en de courgette toe en bak kort mee.
  • Pers een teen knoflook uit en voeg samen met de tijm, peper en zout toe aan de kipfilet.
  • Roer goed door en laat het geheel ongeveer 10 minuten zacht doorpruttelen tot het meest vocht verdampt is.
  • Snijd de mozzarella in plakjes.
  • Leg de courgettes op een bakplaat bedekt met ovenpapier en vul de courgettes met het tomatenmengsel. Verdeel de plakjes mozzarella hierover of verdeel de plantaardige rasp.
  • Bak de courgettes ongeveer 10 minuten zodat ze lekker knapperig blijven.

Eetsmakelijk!

Liefs,

Robin

Dol op courgettes? Courgettepannekoekjes met Parmezaanse kaas, Courgettecake. 

Sommige links op onze website zijn affiliate links. Als jij iets via zo’n link koopt, ontvangen wij commissie. Hier betaal jij uiteraard niet extra voor. 

Comments

comments

Categorie: Diner, Gevogelte, Recepten Tags: gevogelte, kip, ovenschotel

« Glutenvrij bananenbrood met blauwe bessen en gojibessen
Frisse komkommer-courgette salade met feta, zongedroogde tomaat en rode druif »

Reacties

  1. Emma zegt

    15 januari 2024 om 19:26

    Wat super fijn dat dit nu ook vegan te maken is! 😊

    Beantwoorden
    • Robin en Naomi zegt

      15 januari 2024 om 19:27

      Vinden wij ook! 😊

      Beantwoorden
  2. Amelie van Writings by Amelie zegt

    21 januari 2024 om 13:38

    Ziet er enorm lekker uit! Fijn dat je er over nadenkt om voor een vegan optie te gaan. Ik zou dit ook meer moeten doen! Zijn er vegan vervangers voor mozzarella?

    Beantwoorden
    • Robin en Naomi zegt

      21 januari 2024 om 16:03

      Hi Amelie, ja en het is tegenwoordig ook heel makkelijk om vaak vegan opties te vinden. Bij Ekoplaza vindt je vegan opties.

      Beantwoorden
  3. Tessa zegt

    24 januari 2024 om 09:41

    Ik ben ook dol op courgette. Ga dit gerecht zeker een keer maken!

    Beantwoorden
    • Robin en Naomi zegt

      24 januari 2024 om 13:16

      Yes, leuk voor de afwisseling en ook snel klaar 😊.

      Beantwoorden
  4. Rory zegt

    3 april 2024 om 13:00

    Hmmmm heel eerlijk eet ik best regelmatig vegetarisch, maar vegan vind ik persoonlijk wat ingewikkelder. Ik begrijp heel goed dat ik bijvoorbeeld bij mijn gado gado een pindasaus van kokosmelk kan maken, maar ik vind het gewoon niet zo lekker. Toch maakt dit recept mij wel nieuwsgierig naar de mogelijkheden zoals die plantaardige mozzarella. Ziet er ook heerlijk uit trouwens.

    Beantwoorden
    • Robin en Naomi zegt

      3 april 2024 om 16:18

      Ja ik snap je volledig, maar denk dat ook vegetarisch eten al onwijs goed is. Gelukkig maken de vega(n) opties het in de supermarkt ook steeds makkelijker om voor plantaardig te kiezen.

      Beantwoorden
  5. Kijkje in huis en tuin zegt

    3 april 2024 om 14:08

    Wat ziet dat gerecht er heerlijk uit, ik zeg” aan tafel!”

    Beantwoorden
    • Robin en Naomi zegt

      3 april 2024 om 16:18

      Haha, helemaal mee eens 😁

      Beantwoorden
  6. Amina zegt

    3 april 2024 om 23:24

    Oeh la laaaaa! Mijn man die vegetariër is, gaat dit vast heel lekker vinden. Opgeslagen! xxx

    Beantwoorden
    • Robin en Naomi zegt

      21 april 2024 om 14:12

      Yes! Leuk om te lezen.

      Beantwoorden
  7. Heleen Schrijvershof zegt

    4 april 2024 om 11:25

    Lekker! En het ziet er ook uit alsof het vrij makkelijk is, een perfecte combinatie voor mij 🙂

    Beantwoorden
    • Robin en Naomi zegt

      21 april 2024 om 14:12

      Ja, ik ben ook zo dol op simpele gerechten.

      Beantwoorden
  8. Mitchel zegt

    9 april 2024 om 09:56

    Oeh dat ziet er lekker uit. Ik gebruik lekker en simpel ook vaak om gerechten uit te proberen.

    Beantwoorden
    • Robin en Naomi zegt

      21 april 2024 om 14:13

      Ja, staan echt heel veel top recepten tussen!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress