Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Nederland
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
  • Contact
    • Samenwerken
You are here: Home / Recepten / Gevulde aubergine met kikkererwten

Gevulde aubergine met kikkererwten

12 juni 2018 by Robin en Naomi Leave a Comment

Gevuldige aubergine met kikkererwtenDit heerlijke Noord-Afrikaanse recept voor gevulde aubergine met kikkererwten komt uit het boek ‘Eerlijk Eten’. Ik ben écht dol op de Marokkaanse keuken en aubergine is echt één van mijn lievelingsgroenten. Met dit gerecht waan je jezelf even in Noord-Afrika. Heerlijke specerijen, verse groenten & kruiden en een snufje fairtrade. Ik vind het belangrijk om zo nu en dan bewust bezig te zijn met eten en af en toe producten te kopen die op een eerlijke, fairtrade manier zijn gemaakt. Het besef dat je kleine boeren aan de andere kant van de wereld een steuntje in de rug geeft. Daarom kiezen wij ervoor dat de amandelen, de kaneel en de olijfolie van dit recept voorzien zijn van een fair trade of EKO keurmerk/logo.

Want faitrade is: meedenken over de wereld waarin we leven, en daar vervolgens iets mee doen. 

NODIG (4 personen):

  • 2 aubergines
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel harissa
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 1 theelepel garam masala
  • 2 theelepel kaneelpoeder
  • 400 gram gepelde tomaten (uit blik)
  • 400 gram kikkererwten
  • rasp en sap van 1/2 citroen
  • 50 gram amandelen
  • 150 milliliter  yoghurt
  • 10 blaadjes munt
  • handje verse koriander
  • Optioneel om bij te serveren: 2 naanbroden

HOE:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de aubergines in de lengte en snijd vervolgens iedere helft met een scherp mesje in (zo garen ze sneller).
  • Kwast in met een klein beetje olijfolie en bestrooi met wat zout.
  • Rooster de aubergines ca 30 min. in de oven.
  • Fruit in een pan de ui en knoflook aan in een beetje olijfolie. Voeg harissa, komijnzaad, garam masala en kaneel toe en bak alles een aantal minuten mee.
  • Voeg de tomaten toe en laat het geheel 20 min. zachtjes stoven.
  • Voeg de kikkererwten en citroenrasp toe en laat 15 min. stoven.
  • Rooster de amandelen in een koekenpan goudbruin. Laat afkoelen, hak fijn en voeg toe aan de tomatensaus.
  • Doe ondertussen het naanbrood in de oven voor +- 5 min.
  • Snijd de munt en koriander fijn en meng door de yoghurt. Breng de yoghurt op smaak met wat zout en peper.
  • Als de auberginehelften mooi goudbruin beginnen te kleuren en gaar zijn, haal je ze uit de oven.
  • Besprenkel de hete aubergines direct met citroensap.
  • Serveer met de tomaten-kikkererwtenstoof, wat munt-koriander yoghurt en nog wat verse koriander.

Enjoy!

Liefs, Naomi

Gek op de Marokkaanse keuken? Probeer dan ook eens onze Marrokaanse groenteschotel met linzen en quinoa en een Vegetarische Tajineschotel.

Comments

comments

Filed Under: Diner, Recepten, Vega Tagged With: Eerlijk eten, Gevulde aubergine met kikkererwten, Marrokaans, vegetarisch recept

« Uit eten en afvallen? Dat kan met deze 8 tips!
De allerleukste hotspots in Seminyak – Bali »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen mensen inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen jullie mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Zoeken

Populair

  • lekkerste lunch hotspots van Deventer 5x de lekkerste lunch hotspots van Deventer
  • De lekkerste nacho's van Amsterdam 8x de lekkerste nacho’s van Amsterdam
  • Arnhem 6x de lekkerste lunch hotspots van Arnhem
  • Ubud hotspots Bali – 15x de lekkerste food hotspots in Ubud
  • Rode paprikasoep met tijm Rode paprikasoep met tijm
Follow my blog with Bloglovin Follow
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2022 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress