Deze geroosterde regenboogwortels met gepofte knoflook en balsamico is een smakelijk bijgerecht. Daarnaast is het ook erg makkelijk te bereiden. Doordat je de wortels alleen in de oven bereid, hoef je er niet naar om te kijken. Das fijn omdat je dan mooi de tijd hebt om andere recepten te bereiden. Deze geroosterde regenboogwortels met gepofte knoflook en balsamico passen perfect bij onze cranberry compote, die ontzettend lekker combineert bij ons kerstrecept voor gevulde pompoen uit de oven en onze rozemarijn hässelback zoete aardappels.
NODIG (4 personen):
- 600 gram regenboogwortels
- 1 bol knoflook
- 4 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 25 gram verse tijm
- 2 eetlepels granaatappelpitjes
- Zeezout en peper
HOE:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de wortels goed af .
- Verdeel de wortels over een ovenschaal en giet de balsamico en olijfolie erover.
- Plet de bol knoflook en verdeel de ongepelde tenen knoflook over de ovenschaal. Maak op smaak met een flinke snuf zeezout en zwarte peper.
- Vet de takjes tijm in met wat olijfolie, leg een paar takjes tijm apart en verdeel de rest over de wortels.
- Plaats de schaal in de oven en rooster de regenboogwortels in 50 minuten tot een uur. Leg de laatste takjes tijm de laatste 5 minuten op de ovenschaal.
- Verdeel de geroosterde regenboogwortels, knoflooktenen en tijm over vier borden.
Liefs, Robin
Geef een reactie