Vandaag delen wij met jullie dit mega lekkere recept voor gegrilde aubergines met zure room en granaatappelpitten van onze foodblogger-collega Bo van Beaufood. Op Beaufood verschijnen dagelijks heerlijke gezonde recepten. De recepten zijn eenvoudig, gezond en smaakvol, met af en toe een culinaire uitschieter en altijd met liefde gemaakt!
Wij kijken regelmatig op haar blog voor food-inspiratie! Deze gegrilde aubergines met room en granaatappelpitjes kun je serveren als bijgerecht of als lekker hapje (je kunt ze eventueel oprollen met een prikkertje dan)! Wij vinden dat de kleuren zo mooi matchen met elkaar, echt een plaatje! En het smaakt ook nog eens verrukkelijk!
NODIG (voor 4 grote plakken)
- 1 aubergine
- 1 teentje knoflook
- 4 theelepels crème fraîch
- 4 eetlepels granaatappelpitjes
- paar takjes tijm
HOE:
- Was de aubergine en snijd in plakken. Pers een knoflookteentje uit en wrijf hier de plakken mee in. Grill ze tot er bruine strepen op zitten.
- Besmeer elke plak met een theelepel creme fraiche, breng op smaak met wat peper en zout en lepel er wat granaatappelpitten overheen. Leg er een takje tijm op.
- Serveer het als bijgerecht of rol de plakken op tot hapjes!
Eet smakelijk!
Wil je meer recepten van Bo zien, kijk dan hier op haar blog!
Liefs,
Naomi
Geef een reactie