Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Fritatta van quinoa, aubergine, courgette & parmezaan

Fritatta van quinoa, aubergine, courgette & parmezaan

1 september 2018 by Robin en Naomi Reageer

fritatta van quinoa

Wij zijn gek op quinoa, zoals sommigen van jullie misschien wel weten kun je dit supergezonde glutenvrije pseudograan op heel veel verschillende manieren eten! Dit recept is van NatureCrops en vonden wij op IloveHealth. Op de recepten site van NatureCrops staan veel lekkere diner recepten met quinoa maar ook leuke recepten voor desserts, ontbijtjes en zoetigheden. Echt een aanrader om eens een kijkje te nemen! Deze lekkere frittata van quinoa vult als een gek en de combinatie van ei en quinoa in combinatie met parmezaan courgette en aubergine is echt heeeeerlijk! Snel maken dus!!

NODIG (voor 4 personen):

  • 125 gram quinoa
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bakje verse basilicum van 15 gram of van een plant
  • 8 eieren
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels water
  • olijfolie of kokosolie

HOE:

  • Breng de quinoa in de groentebouillon aan de kook. Zet op laag vuur met een deksel op de pan en kook de quinoa in 12 minuten gaar.
  • Giet de pan indien nodig af.
  • Snijd de courgette + abuergine in blokjes.
  • Verhit kokosolie of olijfolie in een koekenpan. Pers de knoflook en voeg deze eraan toe. Bak eventjes en voeg vervolgens de aubergine en de courgette eraan toe.
  • Voeg na een paar minuten de gekookte quinoa eraan toe. Bak op hoog vuur voor ongeveer 3 minuten en schep regelmatig om. Voeg naar smaak peper en zout toe
  • Hak de basilicum fijn en klop de eieren met 2 eetlepels water. Meng de kaas en de basilicum door de eieren.
  • Schenk het eimengsel in de pan over de courgette, aubergine en de quinoa.
  • Bak de frittata op middelhoog vuur in 10 minuten goudbruin. (kan ook iets langer of korter zijn). Zog ervoor dat het vuur niet te hoog staat anders brandt de frittata aan.
  • Leg een bord op de pan en draait de frittata om. Laat de frittata omgekeerd in de pan glijden en bak in 5 minuten gaar.
  • Snijd de ‘frittata’ in 4 stukken als een soort taart.

Eet smakelijk!!! Geniet van deze frittata van quinoa!

Liefs,

Naomi en Robin

Comments

comments

Categorie: Diner, Recepten, Vega Tags: aubergine, basilicum, courgette, diner, ei, eieren, fritatta, glutenvrij, knoflook, parmezaan, quinoa, vegetarisch

« Wortel-kikkererwt burger met groentespiezen en zoete aardappelfriet
Eterij & Tapperij ’t Raedthuys »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress