Flaó betekent taart gevuld met kwark of kaas en is een bekend recept uit Ibiza. In de originele cheesecake wordt queso fresco gebruikt. Dit is een kaas van schapen- en/of geitenmelk. Wij hebben deze cheesecake gemaakt tijdens onze kookworkshop op Ibiza en hij viel zeker in de smaak. In de bodem zit anijs en door de kaas zit verse munt. Dit maakt de taart net even verrassender en spannender dan een normale cheesecake! Serveer Flaó koud.
NODIG:
Voor het deeg:
- 250 gram bloem
- 50 gram boter
- 25 gram suiker
- 1 ei
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 eetlepel bakpoeder
- 1 eetlepel anijspoeder
- rasp van een halve citroen
- beetje olie en een snufje zout
Voor de vulling:
- 350 gram ricotta
- 150 gram mascarpone
- 250 gram suiker
- 4 eieren
- 15 blaadjes munt, waarvan 10 fijngehakt en 5 voor de garnering
Extra benodigdheden:
HOE:
Voor de bodem:
- Meng de bloem, suiker, zout en anijs. Wrijf de boter erdoor en voeg de resterende ingrediënten toe.
- Kneed dit kort tot een samenhangend deeg.
- Wikkel de deegbal in plastic folie. Plaats voor ongeveer 30 minuten in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot een dunne lap en bekleed de ingevette taartvorm.
Voor de vulling:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de eieren met de suiker schuimig. Meng de ricotta en mascarpone met een snufje kaneel. Schep de massa door het eimengsel en voeg de gehakte munt toe. - Giet alles op de deegbodem.
- Bak de Flaó voor ongeveer 45 min. in de voorverwarmende oven.
- Laat de Flaó afkoelen en zet de taart vervolgens minimaal 1 uur in de koelkast voor je hem serveert.
Liefs,
Naomi
Geef een reactie