Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Nederland
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
  • Contact
    • Samenwerken
You are here: Home / Recepten / Flaó Ibiziaanse cheesecake

Flaó Ibiziaanse cheesecake

2 april 2018 by Robin en Naomi Leave a Comment

Flaó betekent taart gevuld met kwark of kaas en is een bekend recept uit Ibiza. In de originele cheesecake wordt queso fresco gebruikt. Dit is een kaas van schapen- en/of geitenmelk. Wij hebben deze cheesecake gemaakt tijdens onze kookworkshop op Ibiza en hij viel zeker in de smaak. In de bodem zit anijs en door de kaas zit verse munt. Dit maakt de taart net even verrassender en spannender dan een normale cheesecake! Serveer Flaó koud. 

NODIG:
Voor het deeg:

  • 250 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 25 gram suiker
  • 1 ei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel anijspoeder
  • rasp van een halve citroen
  • beetje olie en een snufje zout

Voor de vulling:

  • 350 gram ricotta
  • 150 gram mascarpone
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren
  • 15 blaadjes munt, waarvan 10 fijngehakt en 5 voor de garnering

Extra benodigdheden:

  • Taartvorm van 24 cm
  • Deegroller

HOE:

Voor de bodem:

  • Meng de bloem, suiker, zout en anijs. Wrijf de boter erdoor en voeg de resterende ingrediënten toe.
  • Kneed dit kort tot een samenhangend deeg.
  • Wikkel de deegbal in plastic folie. Plaats voor ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit tot een dunne lap en bekleed de ingevette taartvorm.

Voor de vulling:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Klop de eieren met de suiker schuimig. Meng de ricotta en mascarpone met een snufje kaneel. Schep de massa door het eimengsel en voeg de gehakte munt toe.
  • Giet alles op de deegbodem.
  • Bak de Flaó voor ongeveer 45 min. in de voorverwarmende oven.
  • Laat de Flaó afkoelen en zet de taart vervolgens minimaal 1 uur in de koelkast voor je hem serveert.

Liefs,

Naomi

Comments

comments

Filed Under: Guilty Pleasures, Kerst & Oud en Nieuw, Recepten, Toetjes, Zoete trek Tagged With: flao, guilty pleasure, ibiza, kerst, nagerecht, toetje

« Croissantmuffins met hüttenkäse, rode pesto en spinazie
Mexicaanse tortilla pizza »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen mensen inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen jullie mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Zoeken

Populair

  • lekkerste lunch hotspots van Deventer 5x de lekkerste lunch hotspots van Deventer
  • De lekkerste nacho's van Amsterdam 8x de lekkerste nacho’s van Amsterdam
  • Arnhem 6x de lekkerste lunch hotspots van Arnhem
  • Ubud hotspots Bali – 15x de lekkerste food hotspots in Ubud
  • Rode paprikasoep met tijm Rode paprikasoep met tijm
Follow my blog with Bloglovin Follow
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2022 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress