Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Erwtenpasta met broccoli en zalm-pesto saus

Erwtenpasta met broccoli en zalm-pesto saus

17 juni 2018 by Robin en Naomi Reageer

Erwtenpasta met broccoliWij eten maar al te graag pasta, maar wat is er niet leuker aan het variëren van de soort pasta die je eet. Elke keer standaard volkoren spaghetti wordt na een tijdje wel een beetje saai. In de Albert Heijn kwam ik laatst groene erwtenpasta tegen, pasta gemaakt van groene erwtenmeel, hoog in eiwitten én glutenvrij. Leuk om te zien dat ze steeds weer nieuwe producten op de markt zetten en daar steeds meer mee experimenteren. Je krijgt op deze manier je portie dagelijkse groenten wel binnen! Ik combineerde het tot dit recept voor erwtenpasta met broccoli en zalm-pesto saus.

NODIG: (voor 2 personen)

  • 1 stronk broccoli
  • 160 gram groene erwtenpasta of andere volkoren pasta
  • 4 eetlepels pesto
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram zalmfilet
  • een scheutje kookroom
  • handje Parmezaanse kaas of edelgistvlokken
  • olijfolie/kokosolie/peper/zout

HOE:

  • Was de broccoli en snijd in stukjes.
  • Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli gaar.
  • Breng een andere pan aan de kook en kook de pasta volgens de verpakking.
  • Grill de zalm in een beetje olijf of kokosolie tot de zalm gaar is. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de filet. Een dunne moot bak je in zo’n 5 minuten, dikke zalm in ongeveer 10 minuten. De zalm is klaar als de filet gelijkmatig roze is van binnen en makkelijk uit elkaar valt als je er met een vork in prikt.
  • Pel ondertussen de tenen knoflook en snipper het uitje en bak een paar minuutjes tot de uien glazig zijn.
  • Voeg de broccoli toe aan het ui-knoflook mengsel, samen met de zalmfilet (in stukjes gesneden).
  • Voeg 4 eetlepels pesto toe en een scheutje kookroom toe aan het mengsel en verwarm de saus.
  • Voeg tot slot de pasta toe aan het mengsel en roer alles goed door elkaar
  • Garneer je gerecht met wat edelgistvlokken of Parmezaanse kaas.

Liefs, Naomi

Gek op zalm? Probeer dan ook onze recepten voor onze Indiase zalmburger met yoghurt-munt dip of recept voor Vogeltongpilav met paprikapasta en gegrilde zalm.

Comments

comments

Categorie: Diner, Recepten, Vis Tags: broccoli, erwten, pasta, pesto, vis, zalm

« 3 tips hoe je dankbaarheid kunt oefenen!
Naanbrood met pittige avocado en ei »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress