Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Diner / Risotto met zalm, rucola en champignons

Risotto met zalm, rucola en champignons

30 september 2017 by Robin en Naomi Reageer

Risotto met zalmAangezien ik echt gek ben op risotto verzin ik steeds nieuwe recepten zoals deze risotto met zalm, rucola en champignons. Risotto is makkelijk, lekker en je kunt er gewoon alle kanten mee op. Risotto is een rijstgerecht afkomstig uit Noord-Italie. Nadat de rijst droog in wat olijfolie wordt gebakken, wordt het scheut voor scheut in bouillon gekookt.

Inhoud

  • 1 Edelgistvlokken
  • 2 NODIG (1 persoon):
  • 3 HOE:
  • 4 Comments

Edelgistvlokken

In plaats van Parmezaanse kaas maken we gebruik van edelgistvlokken. Edelgist is een gedroogde gist met een niet erg uitgesproken, nootachtige smaak. Het is rijk aan vitamine B1, B2, B3, B6 en foliumzuur en aan plantaardige eiwitten. Wanneer je vegetarisch of veganistisch bent, kun je de zalm achterwege laten. Vanwege de champignons en de edelgistvlokken krijg je al voldoende plantaardige eiwitten binnen. Je kunt natuurlijk zelf altijd Parmezaanse kaas gebruiken.

Ben je net zo gek op risotto als wij? Al eerder maakten wij deze risotto met bieten en deze risotto met rode kool en courgette.

NODIG (1 persoon):

  • 75 gram risottorijst
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 ui
  • 100 gram gerookte zalm
  • 250 gram champignons
  • 2 handjes rucola
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • olijfolie / peper / zout

HOE:

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Snipper de ui en bak tot deze zacht is.
  • Voeg de risottorijst toe en bak mee tot deze glazig is. Blus af met een scheut wijn of groentebouillon. Voeg beetje bij beetje de groentebouillon toe. Vergeet niet te blijven roeren.
  • Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes. Bak in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn gekleurd
  • Snijd ondertussen de gerookte zalm in reepjes. Bak deze kort mee met de champignons.
  • Voeg de edelgistvlokken bij de risotto wanneer deze gaar is. Roer goed door elkaar en maak op smaak met zout en peper. Voeg op het laatst 2 handjes rucola toe en meng goed door elkaar.
  • Verdeel de risotto op een bord en voeg hier het champignon-zalm mengels bij.
Geniet jouw risotto met zalm en champignons. Eetsmakelijk!
Liefs Robin

Comments

comments

Categorie: Diner, Recepten, Vis Tags: champignons, italiaans, risotto, vegetarisch, vis, zalm

« Havermout appeltaartje uit de oven
Gezonde soep: Gadogado soep met quinoa »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress