Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Diner / Quinoa met aubergine, granaatappel en verse kruiden

Quinoa met aubergine, granaatappel en verse kruiden

17 februari 2018 by Robin en Naomi Reageer

In het recept voor quinoa met aubergine, granaatappel en verse kruidenmaken we gebruik van Lola Quinoa . Deze biologische quinoa is uit Nederland afkomstig. Een voordeel is dat het een volkorenproduct is wat een nootachtige smaak en een natuurlijke kleur aan de quinoa geeft. Met quinoa kun je makkelijk eiwitrijke gerechten bereiden voor ontbijt, lunch of avondeten. Daarnaast is het vezelrijk en glutenvrij.  Quinoa, inmiddels zeer bekend in Nederland is een gezonde glutenvrije pseudograan. Eigenlijk is het een zaad, afkomstig van een Zuid-Amerikaanse plant, welke reeds 5.000 jaar geleden op extreme hoogtes in het Andesgebergte van Ecuador, Peru, Bolivia en Argentinië werd verbouwd door de roemruchte Inca’s.

Inhoud

  • 1 Quinoa
    • 1.1 NODIG: (voor 2 personen)
    • 1.2 HOE:
    • 1.3 Comments

Quinoa

Quinoa heeft veel positieve eigenschappen en valt onder de categorie ‘compleet voedsel’. Er zitten enorm veel vezels, vitaminen, proteïnen en mineralen in. Daarnaast beschikt quinoa ook over een meerderheid van onverzadigde vetten zoals Omega 3 die heel geschikt zijn voor mensen met een te hoge cholesterolgehalte. Ook voor mensen die diëten of suikerziekte hebben is dit een heel interessant product omdat quinoa geen gluten bevat. Kortom, het is een goede toevoeging op een gezonde levensstijl! Onderstaand gerecht is erg voedzaam, heel gezond, geschikt voor vegetariërs en ook nog eens heel lekker!

NODIG: (voor 2 personen)

  • 130 gram quinoa
  • 1 aubergine
  • 1 pakje witte feta kaas/geitenkaas
  • 2 handen vol spinazie
  • 1 granaatappel (en daar de pitjes van)
  • 2 tenen knoflook
  • het sap van één sinaasappel
  • 2 eetlepels fijngehakte verse munt
  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie en/of basilicum
  • een theelepel djintin (komijn)

HOE:

  • Haal ten eerste de pitjes uit de granaatappel.
  • Snijd vervolgens de aubergine en de feta/geitenkaas in kleine blokjes.
  • Pers de knoflook en fruit deze in een koekenpan of wok. Voeg de stukjes aubergine eraan toe en bak 5 min op middelhoog vuur.
  • Voeg vervolgens de spinazie eraan toe en laat het slinken.
  • Pers een sinaasappel uit en voeg de helft van het sap toe aan de aubergine en spinazie. Laat het zachtjes koken op laag vuur.
  • Hak de munt, peterselie en basilicum fijn en voeg samen met de theelepel djintin toe aan het mengsel.
  • Kook ondertussen de quinoa zoals op het pak staat aangegeven. Voeg hierbij de andere helft van het sinaasappel sap toe. Laat het droogkoken op een laag vuur.
  • Verdeel de quinoa over de borden en verdeel het aubergine spinaziemengsel ook. Voeg ook de granaatappelpitjes toe aan het mengsel en bestrooi de feta/geitenkaas eroverheen.

Smullen maar!

Liefs

Naomi en Robin

Wij hebben een leuke nieuwe samenwerking met de Natuurgroothandel. De Natuurgroothandel is een groothandel voor zowel particuliere of zakelijke klanten. Zij verkopen clean producten. Daarnaast delen zij ook kennis over voedingsstijl, recepten en kookdemonstraties op beurzen. Wij zijn fan, want het zijn precies de producten die wij graag gebruiken. Al eerder maakten we deze vegan kaasstengels, brandnetel pasta aglio e olio en kokoscakejes met producten van de Natuurgroothandel. 

Comments

comments

Categorie: Diner, Vega Tags: aubergine, easy, feta, geitenkaas, gezond recept, glutenvrij, granaatappel, Lola Quinoa, makkelijk, natuurgroothandel, quinoa, vegetarisch

« Ciabatta met wortel-gemberspread, avocado en zeewiervlokken
Asian streetfood: Shanghai Bistro »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress