Waan je in Mexico met deze heerlijke pittige veganistische chili sin carne. Een beetje van Jamie en een beetje van ons! Bonen zitten vol met vezels, eiwitten, vitamine K en nog meer voedingsstoffen die helpen om ons gezond en sterk te houden. Doordat ze veel vezels bevatten, vult een maaltijd met bonen ook nog eens enorm. Een smakelijk gerecht met een vleugje kaneel. Mooi meegenomen, dit gerecht is geheel suikervrij!
NODIG:
- 2 middelgrote uien
- Teen knoflook
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 theelepel komijn
- 500 gram vegetarisch gehakt
- 200 gram zongedroogde tomaten (in olie)
- 2 blikken tomaten
- 1/2 kaneelstokje
- 800 gram kidneybonen
- Peper / zout / olijfolie
- (optioneel voor de echt pittige eter: 1 verse, fijn gesneden, rode peper zonder zaadjes)
HOE:
- Maal de uien en knoflook in een keukenmachine, easy. Of ga ouderwets aan het werk met een mes en snijd het fijn.
- Bak het in olijfolie zacht en voeg de chilipoeder, komijn en een beetje peper en zout toe. Extra spicy? Voeg dan ook de verse rode peper toe.
- Voeg het gehakt toe en bak kort mee.
- Maal ondertussen de zongedroogde tomaatjes tot een pasta fijn in de keukenmachine met wat olie uit de pot. Je kunt ze ook met een mes fijnsnijden, alleen is het dan lastiger om een glad mengel mee te vormen.
- Voeg de zongedroogde tomatenpasta, de tomaten, het kaneelstokje en een wijnglas water toe bij het gehaktmengsel. Voeg eventueel ook wat zout en peper toe.
- Breng het geheel aan de kook met de deksel op de pan. Laat het vervolgens ongeveer 1 1/2 uur sudderen.
- Doe ongeveer 30 minuten voor de kooktijd verloopt de kidneybonen erbij!
- Geniet van je veganistische Chili Sin Carne!
Buen provecho!
Liefs,
Robin
Geef een reactie