Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
  • Contact
    • Samenwerken
You are here: Home / Recepten / Diner / Vegan kip-kerrie met spelt

Vegan kip-kerrie met spelt

10 februari 2019 by Robin en Naomi Leave a Comment

vegan kip-kerrieKook jij wel eens met oergranen? Deze granen zijn nauwelijks verandert sinds ze in de oudheid gebruikt werden door oude beschavingen. Ze hebben spannende smaken en structuren die je prima kunt verwerken in een maaltijd op een doordeweekse dag. Deze vegan kip-kerrie met spelt is snel te maken. Daarnaast is het ook gezonder doordat de kerriesaus zelf wordt gemaakt en niet uit een pakje of zakje komt. De saus wordt gemaakt op basis van een roux met een bouillon en een klein beetje room (voor een iets vollere saus). Erg eenvoudig, binnen no-time klaar en ook nog eens lekker! Vind je spelt te spannend? Je kunt het vervangen voor elk ander graan bijvoorbeeld zilvervliesrijst!

Spelt

Spelt vindt zijn oorsprong in Iran en delen van Zuid-Europa en is een van de oudste granen. Spelt heeft een nootachtige smaak. Volkoren spelt is een voedzaam (oer)graan en heeft een andere glutenstructuur dan ‘gewone’ tarwe, wat het makkelijker verteerbaar maakt. Daarnaast is het volkoren waardoor er 100% van de originele korrel, inclusief zemel, kiem en meelkern, aanwezig is. Hierdoor bevat het hogere voedingswaarde. Let op spelt is niet glutenvrij!

NODIG (voor 3 personen):

  • 150 gram spelt
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote zak Oosterse roerbakgroenten (600 gram)
  • Schaal plantaardige kipstukjes
  • 1 eetelepel kerriepoeder
  • 300 mililiter groentebouillon
  • 2 eetlepels (spelt)bloem
  • Scheutje (vegan)kookroom
  • Olijfolie / peper / zout

HOE:

  • Kook de spelt volgens de verpakking met een snufje zout.
  • Snijd de knoflook fijn en fruit aan in wat olijfolie.  Voeg de roerbakgroenten en de kipstukjes toe en bak deze mee.
  • Voeg vervolgens de kerriepoeder en de bloem toe toe en bak mee, totdat de bloem zanderig aanvoelt.
  • Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en roer net zo lang tot er een saus ontstaat. Is de saus te dik voeg dan nog een beetje bouillon toe. Maak de saus nog wat romiger door een scheutje kookroom toe te voegen.
  • Breng de vegan kip-kerrie op smaak met peper en zout en serveer met de spelt.

Liefs,

Naomi & Robin

Comments

comments

Filed Under: Diner, Recepten, Vegan Tagged With: diner met kip, kerrie, kip, Kip kerrie, spelt

« Waarom liefde voor jezelf zo belangrijk is
Indiase bloemkoolsoep »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen mensen inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen jullie mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Zoeken

Populair

  • De lekkerste nacho's van Amsterdam 8x de lekkerste nacho’s van Amsterdam
  • lekkerste lunch hotspots van Deventer 5x de lekkerste lunch hotspots van Deventer
  • Arnhem 6x de lekkerste lunch hotspots van Arnhem
  • Ubud hotspots Bali – 15x de lekkerste food hotspots in Ubud
  • Rode paprikasoep met tijm Rode paprikasoep met tijm
Follow my blog with Bloglovin Follow
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress