In het tijdschrift van de Ekoplaza, ‘Lekker Weten‘, een magazine voor een biologische leefstijl vonden wij de kikkererwtenpasta met venkelpesto. Ideaal voor mensen die toch pasta willen eten, maar graag minder tarwe willen, minder koolhydraten of bijvoorbeeld een gluten-intolerantie hebben. In dit recept wordt namelijk pasta gebruikt gemaakt van kikkererwten, zonder toegevoegde smaakstoffen. Puur kikkererwten. De pasta’s van Your Organic Nature, die wij hiervoor gebruiken zijn glutenvrij en rijk aan vezels en eiwitten. Voordeel is dat de pasta maar 3 a 4 minuten hoeft te koken, waardoor je dus zo klaar bent! Naast dit voordeel heeft deze ‘pasta-soort’ ook nog genoeg andere voordelen. Peulvruchten zijn namelijk super gezond, stabiliseren je suikerspiegel en bevatten veel plantaardige eiwitten. Pasta gemaakt van peulvruchten bevat traagwerkende koolhydraten en voedingsvezels. Hierdoor blijf je na het eten langer verzadigd en grijp je minder snel naar een tussendoortje!
NODIG (voor 3 personen)
- 225 gram kikkererwtenpasta (te koop bij Ekoplaza)
- 1 rode paprika, zaadlijst verwijderd en in dunne reepjes gesneden
- 2 eetlepels zwarte olijven
Voor de pesto:
- 100 ml olijfolie
- 2 eetlepels gehakte cashewnoten
- 1 teentje knoflook, gepeld en in stukjes
- 1 venkelknol, groen eraf (bewaren) en knol in stukken
- klein beetje citroenrasp
- 75 gram Parmigiano Reggiano, geraspt
- zout en peper
HOE:
- Bak voor de pesto de stukjes venkel in ca. 5 minuten zacht in een scheutje olijfolie, regelmatig even roeren
- Doe de gebakken venkel in de blender of keukenmachine en voeg de cashewnoten, knoflook, zout en peper, citroenrasp en de kaas toe. Giet er een flinke scheut olijfolie (ca. 100 ml) bij. Pulseer tot een smeuïge pesto.
- Bereid de kikkererwtenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Roer 1 eetlepel venkelpesto, de paprika en olijven door de pasta, schep de rest van de pesto er bovenop en garneer met fijngehakt venkelgroen.
Geniet van de kikkererwtenpasta met venkelpesto!
Liefs,
Naomi
Geef een reactie