Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Diner / Kikkererwtenpasta met venkelpesto

Kikkererwtenpasta met venkelpesto

5 oktober 2017 by Robin en Naomi Reageer

Kikkererwtenpasta met venkelpestoIn het tijdschrift van de Ekoplaza, ‘Lekker Weten‘, een magazine voor een biologische leefstijl vonden wij de kikkererwtenpasta met venkelpesto. Ideaal voor mensen die toch pasta willen eten, maar graag minder tarwe willen, minder koolhydraten of bijvoorbeeld een gluten-intolerantie hebben. In dit recept wordt namelijk pasta gebruikt gemaakt van kikkererwten, zonder toegevoegde smaakstoffen. Puur kikkererwten. De pasta’s van Your Organic Nature, die wij hiervoor gebruiken zijn glutenvrij en rijk aan vezels en eiwitten. Voordeel is dat de pasta maar 3 a 4 minuten hoeft te koken, waardoor je dus zo klaar bent! Naast dit voordeel heeft deze ‘pasta-soort’ ook nog genoeg andere voordelen. Peulvruchten zijn namelijk super gezond, stabiliseren je suikerspiegel en bevatten veel plantaardige eiwitten. Pasta gemaakt van peulvruchten bevat traagwerkende koolhydraten en voedingsvezels. Hierdoor blijf je na het eten langer verzadigd en grijp je minder snel naar een tussendoortje!

Inhoud

  • 1 NODIG (voor 3 personen)
  • 2 Voor de pesto:
  • 3 HOE:
  • 4 Comments

NODIG (voor 3 personen)

  • 225 gram kikkererwtenpasta (te koop bij Ekoplaza)
  • 1 rode paprika, zaadlijst verwijderd en in dunne reepjes gesneden
  • 2 eetlepels zwarte olijven

Voor de pesto:

  • 100 ml olijfolie
  • 2 eetlepels gehakte cashewnoten
  • 1 teentje knoflook, gepeld en in stukjes
  • 1 venkelknol, groen eraf (bewaren) en knol in stukken
  • klein beetje citroenrasp
  • 75 gram Parmigiano Reggiano, geraspt
  • zout en peper

HOE:

  • Bak voor de pesto de stukjes venkel in ca. 5 minuten zacht in een scheutje olijfolie, regelmatig even roeren
  • Doe de gebakken venkel in de blender of keukenmachine en voeg de cashewnoten, knoflook, zout en peper, citroenrasp en de kaas toe. Giet er een flinke scheut olijfolie (ca. 100 ml) bij. Pulseer tot een smeuïge pesto.
  • Bereid de kikkererwtenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Roer 1 eetlepel venkelpesto, de paprika en olijven door de pasta, schep de rest van de pesto er bovenop en garneer met fijngehakt venkelgroen.

Geniet van de kikkererwtenpasta met venkelpesto!

Liefs,

Naomi

Comments

comments

Categorie: Diner, Vega Tags: diner, kikkererwten, Kikkererwtenpasta, pasta, vegetarisch, venkel, venkelpesto

« Pasta met geroosterde aubergine en parmezaan
Chocolade pannenkoeken met banaan en walnoot »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress