In deze pasta gebruiken we in plaats van normale pasta, brandnetelpasta van TerraSana. Deze biologische tagliatella bestaat uit durum tarwemeel, brandnetelpoeder en water. Ideaal is de korte kooktijd van maar 3-4 minuten. Houd echt maximaal 3 minuten aan voor een lekkere al dente pasta! De smaak is subtiel, maar zeker aanwezig. Wij kiezen daarom voor een simpele pasta met weinig, maar pure ingrediënten zodat de smaak van de brandnetel aanwezig is.
NODIG (2 personen):
- 150 gram TerraSana Tagliolini Ortica
- 1 sjalot
- 2 tenen knoflook
- 15 gram verse basilicum
- 1 eetlepel Extra Vierge Olijfolie van goede kwaliteit
- 1/2 citroen
- Olijfolie/Peper/zout
HOE:
- Kook de TerraSana Tagliolini Ortica volgens de verpakking.
- Verwarm in een koekenpan een eetlepel olijfolie. Snipper de sjalot. Fruit de sjalot ongeveer 5 minuten op zacht vuur.
- Maak ondertussen een dressing van 1 eetlepel olijfolie en het sap van een halve citroen. Maak op smaak met zout en peper.
- Was de basilicum en snijd de blaadjes fijn. Meng door de dressing.
- Voeg na 5 minuten een uitgeknepen teentje knoflook toe aan de sjalotten en bak twee minuten mee. Draai het vuur uit en voeg de brandnetelpasta en de dressing toe en meng door elkaar.
- Verdeel de pasta over twee borden en garneer eventueel met parmezaanse kaas of edelgistvlokken.
Liefs,
Robin
Wij hebben een leuke nieuwe samenwerking met de Natuurgroothandel. De Natuurgroothandel is een groothandel voor zowel particuliere of zakelijke klanten. Zij verkopen clean producten. Daarnaast delen zij ook kennis over voedingsstijl, recepten en kookdemonstraties op beurzen. Wij zijn fan, want het zijn precies de producten die wij graag gebruiken. Al eerder maakten we deze vegan kaasstengels en kokoscakejes met producten van de Natuurgroothandel.
Robin en Naomi zegt
Ha Angelika,
het is ook heel lekker! 🙂