Cranberries zie je nu , rondom de feestdagen volop in de supermarkt schappen liggen. Van deze leuke rode besjes krijg je een instant kerstgevoel. Van verse cranberries kun je onder andere cranberry compote maken of een lekkere cranberry saus. Wij maakten deze cranberry compote, die ontzettend lekker combineert bij ons kerstrecept voor gevulde pompoen uit de oven en onze rozemarijn hässelback zoete aardappels. Je kunt de compote natuurlijk ook gebruiken bij zoete gerechten, zoals je havermoutje in de ochtend of door een toetje. Vandaag krijgen jullie het recept voor een basis cranberry compote met een vleugje kruidnagel, kaneel en sinaasappel. Je kunt dit recept makkelijk van te voren maken en in de koelkast bewaren tot gebruik!
NODIG (voor 1 grote pot cranberry compote):
- 350 gram verse cranberries
- 1 kaneelstokje
- sap + schil van 1 sinaasappel
- 2 kruidnagels
- 3 eetlepels kokosbloesemsuiker
- 50 ml rode wijn of water
HOE:
- Rasp de sinaasappel. Zorg ervoor dat je niet teveel wit hebt want dit smaakt een beetje bitter.
- Pers de sinaasappel uit.
- Doe de cranberry’s met het sinaasappelrasp, sap, de kokosbloesemsuiker, het kaneelstokje, de kruidnagel en de rode wijn of water in een pan.
- Breng aan de kook op medium vuur terwijl je af en toe roert.
- Zet het vuur wat lager en blijft roeren tot de bessen zijn open geknapt. Dit duurt ongeveer 10 minuutjes. Wanneer alle cranberry’s zacht zijn geworden is de compote klaar.
- Haal het kaneelstokje en de kruidnagel eruit en laag de compote afkoelen.
- Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik (bijvoorbeeld in een glazen weckpot) en draai de deksel erop.
Liefs,
Naomi
Geef een reactie