Als ik eerlijk ben, vind ik muffins, koekjes of andere zoetigheden toch stiekem wel lekkerder als ze gezoet zijn. In dit recept voor cranberry bananenkoekjes gebruiken wij kokosbloesemsuiker. Kokosbloesemsuiker heet ook wel kokossuiker of kokospalmsuiker. Kokosbloesemsuiker is een natuurlijk product en niet geraffineerd, waardoor het een stuk gezonder is dan ‘gewone’ witte geraffineerde suikers. Het is super lekker en je proeft helemaal geen verschil! Waar komt dat dan vandaan? Nou, kokosbloesemsuiker wordt gemaakt van kokosbloesem en zit vol met voedingsstoffen en geeft je veel energie! Wij vervangen soms suikers in onze baksels door deze gezonde vervanger. Wil je zelf ook kokosbloesemsuiker kopen? Let er dan op dat je wel een biologische vorm neemt.
NODIG (voor 10 koekjes):
- 100 gram speltmeel
- 2 bananen
- 50 gram kokosbloesemsuiker
- 50 gram cranberries
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels rauwe cacao
HOE:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen en voeg hier het speltmeel, de kokosbloesemsuiker, het bakpoeder en rauwe cacao aan toe.
- Kneed dit tot een stevig deeg. Snijdt de cranberries in stukjes en voeg deze toe aan het deeg.\
- Maak hiervan kleine bolletjes en druk ze op het bakpapier plat met een lepel.
- Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten gaar. Let op, ze worden niet knapperig. Ze houden een beetje een sponzige structuur!
Liefs,
Robin
Bron kokosbloesemsuiker
Geef een reactie