Deze gezonde, makkelijke maaltijd met couscous met spinazie, feta & sperzieboontjes is een variant op een recept die we vonden op gewoonwateenstudentjesavondseet We hebben zelf nog meer groenten aan het recept toegevoegd. Naast spinazie en cherrytomaatjes zitten er nu ook sperzieboontjes doorheen. Wist je dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aanraad om 500 gram groenten per dag te eten?
NODIG:
- 500 gram spinazie
- 100 gram sperzieboontjes
- 1 doosje cherrytomaatjes
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 150 gram couscous
- 1 plak feta
- olijfolie / zout / peper
HOE:
- Dop de sperzieboontjes en kook ze in 10 – 15 minuutjes beetgaar.
- Snipper de ui en knoflook en fruit ze in wat olijfolie. Was ondertussen goed de spinazie af en wok dit mee tot het geslonken is.
- Laat de couscous wellen en voeg een eetlepel olijfolie toe.
- Draai het vuur onder de wokpan uit en voeg de couscous toe. Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze toe aan het couscous mengsel. Voeg tenslotte ook de sperzieboontjes toe.
- Schep het op een bord en voeg de blokjes feta toe. Maak het gerecht op smaak met zout en peper.
Gek op couscous? Probeer dan ook eens onze couscoussalade met bietjes en geitenkaas of de couscous met cherrytomaatjes, feta en granaatappelpitjes.
Liefs, Robin
Geef een reactie