Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
  • Contact
    • Samenwerken
You are here: Home / Recepten / Couscous met groene asperges en zalmfilet

Couscous met groene asperges en zalmfilet

1 november 2017 by Robin en Naomi Leave a Comment

Couscous met asperges en zalmIk vind groene asperges echt heel lekker! Je hoeft ze maar kort te grillen en ze zijn vol van smaak. Bovendien zijn ze vaak beter verkrijgbaar dan z’n grote broer de witte asperge. Ik maakte deze couscous met groene asperges en zalmfilet waarbij ik de zalm bereid op de manier van Herman den Blijker. Zijn manier is echt, naar mijn mening, de lekkerste. De zalm blijft zacht van binnen met een knapperige korst. Ken je deze manier nog niet? Probeer het eens en proef het verschil.

NODIG (1 persoon): 

  • 75 gram cous cous
  • Verse moot zalmfilet
  • 100 gram groene aspergetips
  • 90 milliliter groentebouillon
  • Peper / zout / olijfolie

HOE:

  • Bereid de couscous volgens de verpakking. Gebruik groentebouillon voor extra smaak.
  • Schraap de schubben van de huid met een mes. Smeer de huid van de zalm in met wat olijfolie en verhit een eetlepel olijfolie in de koekenpan. Laat de zalm op halfhoog vuur ongeveer 6 minuten bakken. Ondertussen niet aankomen! Zet het vuur laag en draai de zalm om. Laat het zachtjes doorgaren.
  • Snijd een stukje van de onderkant van asperges af en spoel goed af.
  • Verwarm een eetlepel olijfolie in de pan en grill de asperges ongeveer 5 minuten. Maak op smaak met peper en zout.
  • Schep de couscous op een bord en leg hier de asperges en zalm bovenop.

Eetsmakelijk!

Liefs,

Robin

Comments

comments

Filed Under: Diner, Recepten, Vis Tagged With: Couscous, groene asperges, zalmfilet

« Pittige veganistische Chili Sin Carne
Review: Box Bites »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen mensen inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen jullie mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Zoeken

Populair

  • De lekkerste nacho's van Amsterdam 8x de lekkerste nacho’s van Amsterdam
  • lekkerste lunch hotspots van Deventer 5x de lekkerste lunch hotspots van Deventer
  • Arnhem 6x de lekkerste lunch hotspots van Arnhem
  • Ubud hotspots Bali – 15x de lekkerste food hotspots in Ubud
  • Rode paprikasoep met tijm Rode paprikasoep met tijm
Follow my blog with Bloglovin Follow
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress