Dit recept voor courgetti met vega gehakt en paprikasaus is weer eens wat anders dan een normale tomatensaus. We vinden het leuk om met verschillende sauzen te experimenteren. Deze keer kozen we voor een pastasaus van gegrilde paprika’s: lekker! Daarnaast gebruiken we in het recept geen pasta van tarwe maar van courgette. Zo krijg je extra groenten en minder calorieën binnen.
NODIG (2 personen):
- 1,5e courgette
- 300 gram vega gehakt
- Pot gegrilde paprika’s of 3 verse geroosterde paprika’s
- 1 ui
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- Provençaalse kruiden
- 1 Bouillonblokje
- Parmezaanse kaas
HOE:
- Er is een snelle versie voor dit recept (1) en een iets uitgebreidere versie wanneer je ervoor kiest om de paprika’s zelf te roosteren (2).
- Gebruik een pot met gegrilde paprika en snijdt deze de paprika’s in stukken of;
- Verwarm de oven op 225 graden wanneer je ervoor kiest om zelf de paprika’s te roosteren. Leg de paprika’s op een bakplaat en rooster ze in 25 minuten tot het vel zwart geblakerd is. Doe ze vervolgens in een gesloten plastic zak en laat ze 15 minuten afkoelen, dan kun je het vel en de zaadjes makkelijk verwijderen.
- Verwarm olie in een pan en fruit hierin de fijngesnipperde knoflook en ui.
- Doe de in stukken gesneden paprika, ui en knoflook in de blender en blend het tot een gladde massa. Voeg zo nodig nog wat olijfolie toe. Voeg ook een eetlepel Provençaalse kruiden en naar smaak peper toe.
- Bak vervolgens het vega gehakt kort met een bouillonblokje mee.
- Maak ondertussen spaghetti van de courgette. Voeg dit toe en bak even kort mee en voeg tenslotte de paprikasaus toe. Laat de saus ongeveer 10 minuten inkoken.
- Garneer de courgetti met vega gehakt met verse Parmezaanse kaas.
Liefs,
Robin
Geef een reactie