Een pasta gemaakt van courgette, ook wel ‘courgetti’ genoemd. Ofwel, courgetteslierten die je eet alsof het spaghetti is. Voor dit heerlijke recept voor courgetti met zalm gebruiken wij een ‘spiralizer‘, een superhandig apparaatje waarmee je heel makkelijk slierten maakt van groenten of fruit. Zie het als een grote puntenslijper. Steek de courgette in het apparaat, je draait vervolgens rondjes (net als een potlood) en zo krijg je prachtige dunne slierten. Easy! Wij zijn helemaal fan! Je kunt pasta op deze manier vervangen voor groenten. Wil je weinig koolhydraten eten maar toch een soort pastagerecht eten dan is dit de juiste oplossing. Deze keer kozen wij voor een heerlijke romige pasta saus met gerookte zalm en verse dille.
NODIG (voor 2 personen):
- 1,5 courgette
- 1 bekertje crème fraîche á 250 milliliter
- 200 gram gerookte zalm
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram geraspte kaas
- 5 takjes dille
- Handje zongedroogde tomaten
- Peper/Zout/Olijfolie
HOE:
- Snipper de ui en de knoflook en bak ze glazig in een beetje olijfolie. Voeg de courgettislierten toe en bak even kort mee.
- Voeg vervolgens de crème fraîche toe. Was de dille en snijdt het fijn. Snijd ook de zongedroogde tomaten en gerookte zalm in kleine stukjes en voeg deze samen met de dille toe.
- Voeg tenslotte de geraspte kaas toe en maak de courgetti met zalm smaak met wat peper en zout.
Eetsmakelijk!
Liefs, Naomi
Al eerder maakten wij Courgetti met vega-kip en een romige avocado-citroen saus en Courgetti met vega gehakt en paprikasaus.
Geef een reactie