Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Courgettepannekoekjes met Parmezaanse kaas

Courgettepannekoekjes met Parmezaanse kaas

26 oktober 2017 by Robin en Naomi Reageer

CourgettepannekoekjesDeze courgettepannekoekjes met Parmezaanse kaas zijn echt verrukkelijk en ook nog eens heel makkelijk te maken. Het is een leuk bijgerechtje voor tijdens de lunch of diner, maar het is ook leuk om te serveren bij de borrel.

Inhoud

  • 1 Courgette
    • 1.1 NODIG:
    • 1.2
    • 1.3 HOE:
    • 1.4 Comments

Courgette

De courgette is een groente die zeer calorie-arm is. Per 100 gram bevat de courgette slechts 27 calorieen. Courgette kan zowel rauw als verwarmd worden gegeten. Naast dat de courgette licht verteerbaar is, bevatten ze ook veel vezels. Vezels helpen om je cholesterol te verlagen en daarnaast houden ze je bloedsuikerspiegel stabiel. Ze spelen ook een belangrijke rol bij het verwijderen van toxische stoffen uit je lichaam. Het is daarom belangrijk om voldoende vezelrijk voedsel te eten. Daarnaast bevatten courgettes vitamine A, B en C en mineralen calium, calcium, magnesium, ijzer en fosfor.

NODIG:

  • 1 courgette
  • 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel*
  • 1 eidooier
  • 1,5 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 bosuitje
  • 10 gram Parmezaanse kaas
  • Peper / zout / olijfolie

*dit kun je zelf maken door (1 cup (spelt)bloem en 1 1/2 theelepel bakmeel te mengen)

HOE:

  • Rasp de courgette en bestrooi het met zout en meng goed door elkaar heen. Doe de courgette in een vergiet en zet hem boven een schaal. Laat minimaal 30 minuten goed uitlekken.
  • Snijd de bosui in ringetjes en rasp de Parmezaanse kaas.
  • Doe het bakmeel in de kom. Voeg de eidooier en de Griekse yoghurt toe en klop alles met een vork door elkaar.
  • Knijp zoveel mogelijk vocht uit de courgettes. Meng de courgettes samen met de bosui en de Parmezaanse kaas door het beslag. Maak op smaak met zout en peper.
  • Verhit in een koekenpan een eetlepel olijfolie. Schep er drie porties van het beslag in en vorm er ronde pannenkoekjes van.  Bak ze op halfhoogvuur in ongeveer 3 minuten aan elke kant gaar tot ze goudbruin zijn. Je kunt de koekjes warmhouden in een voorverwarmde oven.
  • Serveer de courgettepannenkoekjes warm met bijvoorbeeld zongedroogde tomaatjes, een blaadje basilicum en wat geraspte Parmezaanse kaas.

 

Liefs,

 

Robin

Comments

comments

Categorie: Bijgerechten, Kerst & Oud en Nieuw, Lunch, Recepten Tags: bijgerecht, courgette, Courgettepannekoekjes, pannekoekjes, Parmezaanse kaas

« Gevulde peer met parmaham en parmezaan
Gezond ontbijt: Speltpannenkoeken »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress