EAT LIVE TRAVEL

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • INSPIRATIE: 5x
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Australië
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
  • Over
    • Wie zijn wij?
  • Contact
    • Samenwerken
You are here: Home / Recepten / Courgetteburger met Parmezaanse kaas en amaranth

Courgetteburger met Parmezaanse kaas en amaranth

26 augustus 2018 by Robin en Naomi Leave a Comment

CourgetteburgerBurgers. Wij zijn er echt dol op. Doordat we zoveel verschillende burgertentjes bezocht hebben, hebben we ook heel veel verschillende lekkere vegetarische burgers mogen proberen. Meestal van bonen. Wij wilden eens iets heel anders proberen: een courgetteburger. Een burger geïnspireerd op Italië, ons favoriete vakantieland. Verse basilicum, salie en veel Parmezaanse kaas vormen de smaakmakers van deze burger gemaakt van courgette. Een geheim ingrediënt is amaranth. Amaranth is een plant met lange rode pluimen, waarvan de zaden eetbaar zijn. De zaden lijken een beetje op graankorrels en kunnen ook als graan in de keuken gebruikt worden. Amaranth is, naast dat het glutenvrij is, ook rijk aan vitamine B, E en mineralen zoals magnesium, fosfor, kalium en zink.

NODIG (voor 4 burgers):

  • 1 courgette
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uitpoeder
  • 1/2 theelepel salie
  • Een handje verse basilicum
  • 1/2 kop amarant
  • 50 gram speltbloem
  • 4 eetlepels havermout
  • Peper / zout / olijfolie

Dressing (voor 4 burgers):

  • Twee eetlepels volle yoghurt
  • Handje basilicumblaadjes
  • Zout/Peper

Garnering (voor 4 burgers):

  • 4 Italiaanse bollen
  • 2 snoeptomaatjes per burger
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas per burger
  • een paar basilicumblaadjes per burger

HOE:

  • Kook de amaranth volgens de verpakking.
  • Was de courgette af en rasp op een grove stand. Druk goed uit in een zeef zodat er zoveel mogelijk vocht verdwijnt.
  • Snijd een flinke hand basilicum fijn.
  • Meng de courgette met het ei, de Parmezaanse kaas, de havermout, de bloem, de verse basilicum, salie en de knoflook- en uipoeder. Maak op smaak met zout en peper.
  • Voeg tenslotte de amaranth toe en meng goed door elkaar. Van het beslag kun je ongeveer 4 burgers maken.
  • Verwarm een eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak de courgetteburgers in ongeveer 10 á 15 minuten gaar.
  • Maak ondertussen de dressing door de yoghurt met fijngesneden basilicum en zout en peper te mengen.
  • Snijd de Italiaanse bollen door midden en verdeel hier de dressing over. Leg de courgetteburger hier bovenop. Verdeel de door midden gesneden tomaatjes hierover en een eetlepel Parmezaanse kaas. Garneer tenslotte met wat verse basilicum.

Waan jij je ook in Italië?

Liefs, Robin en Naomi

Probeer ook onze bekende bietenburger of Indiase zalmburger met yoghurt-munt dip

Dit vind je misschien ook interessant:

Pizzawraps met spinazie en artisjokharten
Hartige havermout omelet met veldsla en pompoenpitten
Risotto van parelgort met linzen en courgette
Frisse amuse van zalm en rode biet
Kaneel-kokospannenkoekjes
Gevulde peer met parmaham en parmezaan

Comments

comments

Filed Under: Diner, Lunch, Recepten, Vega Tagged With: amaranth, burgers, courgetteburger, Courgetteburger met Parmezaanse kaas en amaranth, italiaanse burger, vegetarisch, vegetarisch recept, vegetarische burger

« Tortilla met geroosterde paprika en bladpeterselie
Indian chai tea latte »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen mensen inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen jullie mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

Zoeken

Populair

  • 7x de lekkerste nacho's van Amsterdam 7x de lekkerste nacho’s van Amsterdam
  • 5x de lekkerste lunch hotspots van Deventer 5x de lekkerste lunch hotspots van Deventer
  • 6x de lekkerste lunch hotspots van Arnhem 6x de lekkerste lunch hotspots van Arnhem
  • Bali - 15x de lekkerste food hotspots in Ubud Bali – 15x de lekkerste food hotspots in Ubud
  • Rode paprikasoep met tijm Rode paprikasoep met tijm

Inspirerende boeken

Facebook

Follow my blog with Bloglovin Follow

PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress