Buongiorno. Als er een land is waar volop foodinspiration te vinden is, is het wel het land van de pasta en pizza: Italië. Vandaag een ode aan lasagne, maar wel een healthy variant erop: courgette lasagne. We laten de pastabladeren (= snelle koolhydraten = suiker = bloedsuikerpiek) achterwege en gaan voor deze variant waarin courgette de pastabladeren vervangt. Zo krijg je ook nog eens lekker veel groenten binnen!
NODIG (voor 4 personen):
- 1 courgette
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 ui
- 1 paprika
- 2 tenen knoflook
- 2 wortelen
- 1 aubergine
- 1 zakje geraspte kaas
- 150 gram gepelde tomaten
- Verse basilicum
- Gedroogde Italiaanse kruiden
- Peper / zout / olijfolie
HOE:
- Verwarm de over voor op 175 graden en was de courgette en snijd er in de lengte lange plakken vanaf (tip: ik gebruikte de kaasschaaf hiervoor).
- Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Snijd ook de wortelen, paprika en aubergine in stukjes.
- Fruit de ui en de knoflook in een eetlepel olijfolie en voeg even later de aubergine, paprika en wortelen toe. Laat op laag vuur ongeveer 10 minuten zacht bakken.
- Voeg de tomatenpuree toe en laat het 2 minuten zachtjes koken. Voeg tenslotte de gepelde tomaten toe en laat het nog even op laag vuur koken.
- Breng de saus op smaak met fijngesneden basilicum en wat gedroogde Italiaanse kruiden. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Vet een ovenschaal met een beetje olijfolie in en begin de lasagne met een beetjes saus. Leg hier vervolgens de courgette plakken op gevolgd door de geraspte. Daarna weer een laagje saus en vervolgens weer de courgette plakken. Ga hiermee door tot de bladen op zijn en eindig met een laagje saus en de geraspte kaas.
- Zet de schaal vervolgens in de oven. Je courgette lasagne is in ongeveer 30 minuten klaar!
Buon appetito!
Liefs, Robin en Naomi
Dol op Italiaans? Probeer dan zeker onze Spaghetti tonno of Italiaanse Involtini di Melanzane.
Geef een reactie