Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Cocos-choco energyballs

Cocos-choco energyballs

16 april 2018 by Robin en Naomi 2 Reacties

Cocos-choco energyballsDeze Cocos-choco energyballs zijn gemaakt van santen, kokosolie, zaden en specerijen. Ideaal om mee te nemen als gezonde snack. Maak een extra grote portie, want kunt ze invriezen en dan zijn ze maanden goed. Daarnaast zijn de Cocos-choco energyballs notenvrij en vegan.

Inhoud

  • 1 Yogi & Youssef
  • 2 NODIG (15 Cocos-choco energyballs):
  • 3 HOE:
    • 3.1 Comments

Yogi & Youssef

In dit recept  voor Cocos-choco energyballs worden dadels gebruikt van Yogi & Youssef. Yogi & Youssef importeert verse Sukkary dadels uit Saoedi Arabië waarbij zij sociale en lokaal belangrijke projecten in Saoudi Arabië en Nederland ondersteunen.  Hun dadels zijn vers en 100% natuurlijk want ze gebruiken geen pesticiden, additieven of toegevoegde suikers. Hierdoor zijn ze heerlijk zacht en zoet en hebben een heerlijke rijke smaak. Wist je dat dadels boordevol vitaminen, mineralen en vezels zitten en daarom een gezond alternatief zijn voor suiker?
Naast een gezond tussendoortje passen dadels prima thuis in de moderne keuken! Verse dadels bevatten vitamines zoals A en B, mineralen zoals koper, kalium en magnesium en vezels, maar daarnaast ook veel suiker (per 100 gram 33 gram suiker). Doordat de dadels samen met de pitten worden vermaald, zorgt dit er wel voor dat je minder snel een insulinepiek krijgt door de vetten uit de pitten en kokosolie. 

NODIG (15 Cocos-choco energyballs):

  • 60 milliliter gesmolten kokosolie
  • 180 milliliter gesmolten santen of kokosboter
  • 100 gram pompoenpitten
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 5 Yogi & Youssef Sukkary dadels
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 2 eetlepels cacaonibs
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels cacao
  • 2 eetlepels havermelk (of andere plantaardige melk naar keuze)
  • 1 eetlepel kokosmeel

HOE:

  • Doe alle ingrediënten behalve de cacaonibs in een keukenmachine.
  • Smelt ondertussen de kokosboter en de kokosolie (bv. in een pannetje op laag vuur).
  • Voeg de kokosboter en -olie toe en laat de keukenmachine 1 minuut draaien. Het kan nodig zijn om de ingrediënten af en toe naar beneden te schrapen.
  • Voeg de laatste 10-15 minuten de cacaonibs toe zodat ze heel blijven.
  • Rol er ongeveer 15 Cocos-choco energyballs van. Je kunt ze een paar maanden invriezen in een luchtdicht houdbaarheidbakje.

 

Liefs, Robin

Dit is een artikel in samenwerking met Yogi & Youssef

Comments

comments

Categorie: Gezond tussendoortje, Recepten, Vegan en notenvrij bakken, Zoete trek Tags: Cocos-Choco Energyballs, dadels, energyballs, gezond tussendoortje, notenvrij, tussendoortje, vegan, Yogi Youssef

« Couscous met cherrytomaatjes, feta en granaatappelpitjes
Salade met venkel, komijnekaas & pijnboompitjes »

Reacties

  1. Laura zegt

    29 maart 2018 om 14:41

    Hmmmm ziet er goed uit! Ben zo benieuwd naar deze dadels na alle goede verhalen erover. Lijkt me leuk om er zelf de keuken mee in te duiken en lekker mee te gaan bakken!

    Beantwoorden
    • Robin en Naomi zegt

      29 maart 2018 om 14:45

      Hi Laura,
      Deze dadels zijn echt heerlijk! Doe je mee met onze winactie?
      Liefs!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress