Deze Cocos-choco energyballs zijn gemaakt van santen, kokosolie, zaden en specerijen. Ideaal om mee te nemen als gezonde snack. Maak een extra grote portie, want kunt ze invriezen en dan zijn ze maanden goed. Daarnaast zijn de Cocos-choco energyballs notenvrij en vegan.
Yogi & Youssef
In dit recept voor Cocos-choco energyballs worden dadels gebruikt van Yogi & Youssef. Yogi & Youssef importeert verse Sukkary dadels uit Saoedi Arabië waarbij zij sociale en lokaal belangrijke projecten in Saoudi Arabië en Nederland ondersteunen. Hun dadels zijn vers en 100% natuurlijk want ze gebruiken geen pesticiden, additieven of toegevoegde suikers. Hierdoor zijn ze heerlijk zacht en zoet en hebben een heerlijke rijke smaak. Wist je dat dadels boordevol vitaminen, mineralen en vezels zitten en daarom een gezond alternatief zijn voor suiker?
Naast een gezond tussendoortje passen dadels prima thuis in de moderne keuken! Verse dadels bevatten vitamines zoals A en B, mineralen zoals koper, kalium en magnesium en vezels, maar daarnaast ook veel suiker (per 100 gram 33 gram suiker). Doordat de dadels samen met de pitten worden vermaald, zorgt dit er wel voor dat je minder snel een insulinepiek krijgt door de vetten uit de pitten en kokosolie.
NODIG (15 Cocos-choco energyballs):
- 60 milliliter gesmolten kokosolie
- 180 milliliter gesmolten santen of kokosboter
- 100 gram pompoenpitten
- 100 gram zonnebloempitten
- 5 Yogi & Youssef Sukkary dadels
- 1 eetlepel gebroken lijnzaad
- 2 eetlepels cacaonibs
- 2 theelepels kaneel
- 2 theelepels cacao
- 2 eetlepels havermelk (of andere plantaardige melk naar keuze)
- 1 eetlepel kokosmeel
HOE:
- Doe alle ingrediënten behalve de cacaonibs in een keukenmachine.
- Smelt ondertussen de kokosboter en de kokosolie (bv. in een pannetje op laag vuur).
- Voeg de kokosboter en -olie toe en laat de keukenmachine 1 minuut draaien. Het kan nodig zijn om de ingrediënten af en toe naar beneden te schrapen.
- Voeg de laatste 10-15 minuten de cacaonibs toe zodat ze heel blijven.
- Rol er ongeveer 15 Cocos-choco energyballs van. Je kunt ze een paar maanden invriezen in een luchtdicht houdbaarheidbakje.
Liefs, Robin
Dit is een artikel in samenwerking met Yogi & Youssef
Laura zegt
Hmmmm ziet er goed uit! Ben zo benieuwd naar deze dadels na alle goede verhalen erover. Lijkt me leuk om er zelf de keuken mee in te duiken en lekker mee te gaan bakken!
Robin en Naomi zegt
Hi Laura,
Deze dadels zijn echt heerlijk! Doe je mee met onze winactie?
Liefs!