Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Ciabatta met wortel-gemberspread, avocado en zeewiervlokken

Ciabatta met wortel-gemberspread, avocado en zeewiervlokken

14 februari 2018 by Robin en Naomi Reageer

In dit recept maken wij gebruik van Mas Newen Luche flakes van de Natuurgroothandel. Dit zijn 100% zeewiervlokken van Luche. We gebruiken de zeewiervlokken op dit broodje met wortel-gemberspread, avocado en sesamzaadjes mee te garneren. Het broodje bevat daardoor veel eiwitten en gezonde onverzadigde vetten en is daarom vooral voor veganisten een goede lunch.

Inhoud

  • 1 Zeewiervlokken
    • 1.1 NODIG (2 personen):
    • 1.2 HOE:
    • 1.3 Comments

Zeewiervlokken

Luche is een roodwier met een subtiele smaak en vol met vezels, eiwitten en mineralen. Zeewier zit daarnaast vol met calcium, magnesium, jodium, ijzer, vitamine B1 en B2 en C. Je kunt de vlokken over elke maaltijd of salade gebruiken voor wat extra smaak. Deze zeewiervlokken komen uit Chili en worden geoogst door vrouwen van de Algueros de Navidad coöperatie. Wanneer je dit product aankoopt steun je ook nog eens de Kodkod Foundation en hun missie om de kostbare rivier Estuary in centraal Chili te beschermen. 

NODIG (2 personen):

  • 1 ciabattabrood
  • Wortelgemberspread
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 theelepels Mas Newen Luche flakes
  • olijfolie (van goede kwaliteit)

HOE:

  • Snijd de ciabatta in twee stukken en snijd open. Verdeel de spread op de bodem van de ciabatta.
  • Halveer de avocado, lepel uit en snijd in plakken. Verdeel de avocado over de broodjes.
  • Verdeel een eetlepel sesamzaad en een theelepel zeewiervlokken per broodje.
  • Sprenkel wat goede olijfolie over het broodje.

Eet smakelijk!

Liefs, Robin

Wij hebben een leuke nieuwe samenwerking met de Natuurgroothandel. De Natuurgroothandel is een groothandel voor zowel particuliere of zakelijke klanten. Zij verkopen clean producten. Daarnaast delen zij ook kennis over voedingsstijl, recepten en kookdemonstraties op beurzen. Wij zijn fan, want het zijn precies de producten die wij graag gebruiken. Al eerder maakten we deze vegan kaasstengels, brandnetel pasta aglio e olio en kokoscakejes met producten van de Natuurgroothandel. 

Comments

comments

Categorie: Lunch, Recepten Tags: natuurgroothandel, plantaardige lunch, veganistisch recept, zeewiervlokken

« Gotta love Australia – 7 redenen om van Australië te houden
Quinoa met aubergine, granaatappel en verse kruiden »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress