Inhoud
Chia zaad wat is dat eigenlijk!?
Chia zaden zijn namelijk kleine zwarte zaadjes van de chiaplant die veel in Mexico groeit. Deze zaden werden al door de Azteken gegeten en door hen werden de zaden ook gebruikt als kostbaar offer voor de goden. Omdat ze een enorm hoge voedingswaarde hebben worden ze in Europa en Amerika steeds vaker gegeten. Zie hieronder het recept voor chiapudding met citroen en mango.
Chiapudding met citroen en mango
Bereidingstijd: 10 minuten (+ 1 nacht in de koelkast)
Benodigdheden:
- Handrasp of een zesteur
- Staafmixer
NODIG (2/3 personen):
- 3 eetlepels chipzaad
- 250 gram halfvolle kwark
- 1 mango
- 3 abrikozen
- 1/2 biologische citroen
HOE:
- Meng als eerste het chipzaad met de kwark en dek even af en zet de gehele nacht in de koelkast. Hierdoor krijgt het chipzaad de kans om het vocht op te nemen en die heerlijk structuur te krijgen.
- Verwijder vervolgens de schil van de mango, snijd de abrikoos in grove stukken en voeg toe. Vervolgens pureer je even kort met de staafmixer. Voeg daarna voor de smaak een paar druppeltjes citroensap toe.
- Haal als laatste de chiapudding uit de koelkast en verdeel over 2 mooie glazen. Voeg vervolgens de mousse over de pudding. Snijd nu de overige abrikoos in mooie dunne plakjes en verdeel over de twee gevulde glazen chiapudding.
Serveertip: Serveer deze chippudding met citroen en mango als ontbijt, tussendoortje of als hemels nagerecht!
Meer van mij lezen? Al eerder maakte ik een recept voor Kokos macronen met citroenrasp en gember.
Liefs, Jadis
gerechten zal je altijd een fris element van citrusvruchten terug zien, omdat ze een gerecht in balans brengen en het smaak versterkt. Ik sta voor lekker eten, in balans zijn met voeding en lichaam, levensgenieter en een échte reisliefhebber!
Geef een reactie