Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Chia zaden pudding

Chia zaden pudding

28 oktober 2017 by Robin en Naomi Reageer

Chia puddingZin in een ‘niet zo standaard’ ontbijtje? Probeer dan een keer deze super gezonde chia-zaden pudding. Chia zaden worden al duizenden jaren gebruikt om een gezond lichaam te ondersteunen, meer energie te krijgen en om de gevolgen van het ouder worden tegen te gaan.

Inhoud

  • 1 Chia zaad
    • 1.1 NODIG (voor 1 persoon):
    • 1.2 Voor de topping (dit kun je variëren)
    • 1.3 HOE:
    • 1.4 Comments

Chia zaad

  • 25% meer vezels dan lijnzaad
  • 6x meer calcium dan melk
  • 3x meer ijzer dan spinazie
  • 8x meer omega-3 dan zalm
  • 15x meer magnesium dan broccoli
  • 30% meer atioxidanten dan blauwe bessen

Chia zaden zijn super voedzaam, ze zitten bomvol met antioxidanten, calcium, vezels en andere mineralen en vitamines. Ze worden ook super goed door het lichaam opgenomen en hoeven niet eerst vermalen of op een andere manier bereid te worden. Daarnaast zijn Chia zaden veilig om iedere dag te eten, zijn ze 100% vrij van chemicaliën of toevoegingen en kan het jaren bewaard worden!

Daarnaast is chia het perfecte middel om af te vallen. De vezels zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel laag blijft en de mineralen in chia zaden zorgen ervoor dat je lichaam wel de voedingsstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft! Doordat chiazaden 9x hun eigen gewicht in water opnemen en veel voedingsvezels bevatten worden koolhydraten langzaam opgenomen. Dit geeft je lang een vol gevoel. Je krijgt niet alleen directe energie van chia zaad maar ze blijven ook uren nadat je ze gegeten hebt actief Perfect om de dag mee te beginnen dus!

NODIG (voor 1 persoon):

  • 1 kop amandelmelk (100 mililiter)
  • 3 eetlepels chiazaad
  • mespuntje vanillepoeder
  • 1/2 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel honing

Voor de topping (dit kun je variëren)

  •  bosbessen
  • granaatappelpitjes

Je kunt dit ontbijt enorm variëren. Gebruik in plaats van kaneel bijvoorbeeld rauwe cacaopoeder. Of gebruik ander fruit voor op de topping zoals banaan of appel. Voeg er eventueel wat superfoods aan toe zoals goji-bessen, moerbeibessen of incabessen.

HOE:

  • Meng de chiazaden, de amandelmelk, de honing, kaneel en het mespuntje vanillepoeder
  • Giet in een weckpotje of bakje en laat het een nachtje in de koelkast staan. Het is dus van belang dat je dit ontbijtje de avond van tevoren al maakt. Op deze manier nemen de chia-zaden het vocht op en gaan ze zwellen. Dit zorgt ervoor dat het een pudding wordt.
  • De volgende ochtend kun je het uit de koelkast halen en er een lekkere topping opdoen van vruchten, noten en bessen. Ik heb deze keer gekozen voor bosbessen en granaatappelpitjes!

Eet smakelijk!

Liefs, Naomi

Comments

comments

Categorie: Ontbijt, Recepten Tags: Chia zaden pudding, chiazaad, gezond ontbijt, ontbijt, pudding

« Vijgen met pistachenootjes en geitenkaas
Zalmfilet uit de oven met honing-mosterd rozemarijn saus »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress