Ik ontbijt graag met havermout en dit recept voor carrot cake havermout met mandarijn moet je een keer gemaakt hebben. Het is gezond, makkelijk én lekker. Het is natuurlijk wel leuk om af toe te variëren en niet alleen maar havermout met appel, kaneel en rozijntjes te eten of met cacao en frambozen. Deze keer heb ik wortel verwerkt in het ontbijtje zodat je ongemerkt ‘s ochtends al wat groenten naar binnen krijgt. Heerlijke combinatie met mandarijntjes en speculaaskruiden. Het is echt net alsof je een carrot cake eet, zoo lekker!
NODIG carrot cake havermout met mandarijn (voor 1 persoon):
- 200 milliliter amandelmelk
- 50 gram havermout
- 1 el krenten/rozijntjes
- 50 gram geraspte wortel
- 1 of 2 mandarijntjes
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel speculaaskruiden
HOE:
- Doe de amandelmelk en de havermout in een pannetje en breng aan de kook.
- Voeg wanneer het kookt de geraspte wortel, rozijntjes, kaneel en speculaaskruiden toe en verwarm nog een paar minuutjes mee op een laag vuur.
- Giet de havermout in een weckpotje (of schaaltje) en garneer met partjes mandarijn en een ‘plukje’ geraspte wortel
- Geniet van deze heerlijke verwarmende carrot cake havermout met mandarijn!
Ontbijt is by far ons favoriete eetmoment van de dag. Ontbijtliefhebbers: jullie kunnen hier je hart ophalen met recepten die je inspireren om ‘s morgens voor op te staan!
Liefs,
Naomi
Geef een reactie