
Dit recept voor carrot-cake bananenbrood is mijn lieveling bananenbrood. Super smakelijk en makkelijk te maken. Door de wortels verstop je toch weer wat groenten in je tussendoortje!
NODIG:
- 4 hele rijpe bananen (zo bruin mogelijk)
- 12 eetlepels water + 4 eetlepels lijnzaad voor je ‘eieren’
- 4 geraspt wortels (middelgroot)
- 1/4 cup gesmolten kokosolie
- 2,5 cup havermout
- 1/4 cup rozijnen
- 1/4 cup zonnebloempitten
- 1/4 cup havermout of havervlokken
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel kaneel
- 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- Snuf zeezout
- Optioneel 2 eetlepels agavesiroop of andere zoetstof
HOE:
- Wel de rozijnen in water. Mix de lijnzaad met het water en zet ongeveer 15 minuten apart tot het een ei-achtige substantie wordt.
- Verwarm de oven op 220 graden.
- Rasp de wortels en zet apart.
- Doe de havermout in de blender en blend tot het havermeel wordt. Schenk in een schone kom en mix met het bakpoeder, de specerijen, en een snuf zout.
- Doe de lijnzaad-eieren in de blender en mix tot er een fluffy substantie ontstaat. Voeg dan ook de bananen en de gesmolten kokosolie toe en mix goed door elkaar.
- Spatel vervolgens het havermeel en specerijen en de havervlokken door het beslag. Spatel ook de geraspte wortel en de rozijnen ook door het beslag.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet in met de kokosolie. Verdeel het bananenbroodbeslag over de bakvorm en bak in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin en gaar. Je kunt testen of het gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er droog uitkomt is het goed.
- Laat het carrot-cake bananenbrood, als je dat kunt, helemaal afkoelen voor je het aansnijdt!
Als je de enige bent die van dit het carrot-cake bananenbrood gaat eten dan raad ik je aan om het grootste gedeelte in plakjes in te vriezen. Zo kun je elke keer dat je dit wilt eten een plakje uit de diepvries halen en heb je er veel langer plezier van.
Liefs, Robin
Gek op bananenbrood? Wij bakten er eerder een bananenbrood met vijg en kardemom, Bananenbrood met Tony’s Chocolonely, een Simpel bananenbrood met kaneel en rozijnen en een Bananenbrood met sinaasappel & vanille.
Geef een reactie