Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Carrot-cake bananenbrood

Carrot-cake bananenbrood

8 mei 2020 by Robin en Naomi Reageer

Dit recept voor carrot-cake bananenbrood is mijn lieveling bananenbrood. Super smakelijk en makkelijk te maken. Door de wortels verstop je toch weer wat groenten in je tussendoortje!

NODIG:

  • 4 hele rijpe bananen (zo bruin mogelijk)
  • 12 eetlepels water + 4 eetlepels lijnzaad voor je ‘eieren’
  • 4 geraspt wortels (middelgroot)
  • 1/4 cup gesmolten kokosolie
  • 2,5 cup havermout
  • 1/4 cup rozijnen
  • 1/4 cup zonnebloempitten
  • 1/4 cup havermout of havervlokken
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • Snuf zeezout
  • Optioneel 2 eetlepels agavesiroop of andere zoetstof

HOE:

  • Wel de rozijnen in water. Mix de lijnzaad met het water en zet ongeveer 15 minuten apart tot het een ei-achtige substantie wordt.
  • Verwarm de oven op 220 graden.
  • Rasp de wortels en zet apart.
  • Doe de havermout in de blender en blend tot het havermeel wordt. Schenk in een schone kom en mix met het bakpoeder, de specerijen, en een snuf zout.
  • Doe de lijnzaad-eieren in de blender en mix tot er een fluffy substantie ontstaat. Voeg dan ook de bananen en de gesmolten kokosolie toe en mix goed door elkaar.
  • Spatel vervolgens het havermeel en specerijen en de havervlokken door het beslag. Spatel ook de geraspte wortel en de rozijnen ook door het beslag.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet in met de kokosolie. Verdeel het bananenbroodbeslag over de bakvorm en bak in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin en gaar. Je kunt testen of het gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er droog uitkomt is het goed.
  • Laat het carrot-cake bananenbrood, als je dat kunt, helemaal afkoelen voor je het aansnijdt!

Als je de enige bent die van dit het carrot-cake bananenbrood gaat eten dan raad ik je aan om het grootste gedeelte in plakjes in te vriezen. Zo kun je elke keer dat je dit wilt eten een plakje uit de diepvries halen en heb je er veel langer plezier van.

Liefs, Robin

Gek op bananenbrood? Wij bakten er eerder een bananenbrood met vijg en kardemom,  Bananenbrood met Tony’s Chocolonely, een Simpel bananenbrood met kaneel en rozijnen en een Bananenbrood met sinaasappel & vanille.

Comments

comments

Categorie: Gezond tussendoortje, Recepten, Vegan en notenvrij bakken

« Vegan rendang van Jackfruit
Tomaten-venkelsoep »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress