Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Brandnetelpasta aglio e olio

Brandnetelpasta aglio e olio

19 januari 2018 by Robin en Naomi 1 Reactie

In deze pasta gebruiken we in plaats van normale pasta, brandnetelpasta van TerraSana. Deze biologische tagliatella bestaat uit durum tarwemeel, brandnetelpoeder en water. Ideaal is de korte kooktijd van maar 3-4 minuten. Houd echt maximaal 3 minuten aan voor een lekkere al dente pasta! De smaak is subtiel, maar zeker aanwezig. Wij kiezen daarom voor een simpele pasta met weinig, maar pure ingrediënten zodat de smaak van de brandnetel aanwezig is.

NODIG (2 personen):

  • 150 gram TerraSana Tagliolini Ortica
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 15 gram verse basilicum
  • 1 eetlepel Extra Vierge Olijfolie van goede kwaliteit
  • 1/2 citroen
  • Olijfolie/Peper/zout

HOE:

  • Kook de TerraSana Tagliolini Ortica volgens de verpakking.
  • Verwarm in een koekenpan een eetlepel olijfolie. Snipper de sjalot. Fruit de sjalot ongeveer 5 minuten op zacht vuur.
  • Maak ondertussen een dressing van 1 eetlepel olijfolie en het sap van een halve citroen. Maak op smaak met zout en peper.
  • Was de basilicum en snijd de blaadjes fijn. Meng door de dressing.
  • Voeg na 5 minuten een uitgeknepen teentje knoflook toe aan de sjalotten en bak twee minuten mee. Draai het vuur uit en voeg de brandnetelpasta en de dressing toe en meng door elkaar.
  • Verdeel de pasta over twee borden en garneer eventueel met parmezaanse kaas of edelgistvlokken.

Liefs,

Robin

Wij hebben een leuke nieuwe samenwerking met de Natuurgroothandel. De Natuurgroothandel is een groothandel voor zowel particuliere of zakelijke klanten. Zij verkopen clean producten. Daarnaast delen zij ook kennis over voedingsstijl, recepten en kookdemonstraties op beurzen. Wij zijn fan, want het zijn precies de producten die wij graag gebruiken. Al eerder maakten we deze vegan kaasstengels en kokoscakejes met producten van de Natuurgroothandel. 

Comments

comments

Categorie: Diner, Recepten, Vegan Tags: aglio e olio, Brandnetelpasta, natuurgroothandel, pasta, samenwerking

« Healthy hotspot Amsterdam – Anne & Max
Gepofte quinoa bars »

Reacties

  1. Robin en Naomi zegt

    23 januari 2018 om 09:35

    Ha Angelika,

    het is ook heel lekker! 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress