Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Nederland
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
  • Contact
    • Samenwerken
You are here: Home / Recepten / Boekweitnoedels met bimi & broccoli

Boekweitnoedels met bimi & broccoli

30 januari 2022 by Robin en Naomi Leave a Comment

Boekweitnoedels met bimi

Voor deze heerlijke boekweitnoedels met bimi gebruikten wij noedels op basis van boekweit. Deze kun je kopen bij de biologische winkel of bij de toko. Deze noedels (wij kozen voor boekweitnoedels met zoete aardappel) zijn een stuk gezonder dan gewone noedels. Boekweit bevat namelijk erg veel voedingsstoffen en zijn glutenvrij, perfect voor mensen met coeliakie.

Wat is er nog meer gezond aan boekweitnoedels?

  •  Ze zijn een goede bron van complexe langzame koolhydraten: deze verteren langzaam waardoor je veel langer vol zit;
  • ze bevatten veel proteïnen wat goed is voor de spieropbouw;
  • ze bevatten het stofje rutine, dit remt ontstekingen af en zorgt ervoor dat je haarvaten sterker worden;
  • het bevat veel mangaan, fosfor, ijzer, zink, koper & magnesium. Magnesium zorgt ervoor dat je beter slaapt, minder stress ervaart en heeft een kalmerend effect op je zenuwstelsel.

Kortom, geen enkele reden om dit niet eens uit te proberen! Probeer ook eens onze boekweitbrood met lijnzaad. 

Bimi

Naast broccoli bestaat dit gerecht uit een andere speciale groente: bimi, ook wel baby-broccoli genoemd. Het lijkt op broccoli maar dan met lange slanke stengels. De smaak is iets milder en zoeter, meer zoals asperges. Bimi kent vele gezondheidsvoordelen. Het bevat veel vitamines (A, C, foliumzuur, calcium & kalium) en heeft een hoog gehalte aan glucosinolaten. Deze beschermen de plant tegen planteneters en de mens tegen ziekten en veroudering. Bovendien verkleint deze stof de kans op het krijgen van kanker. Een supergroente dus!

Wokken

Ik ben gek op wokken! Het is snel en makkelijk, want de groenten worden in korte tijd gaar waardoor er minder vitamineverlies optreedt. Daarnaast wordt ook de smaak veel beter behouden. Wij koken op inductie en het is belangrijk om dan gebruikt te maken van een wokpan voor inductie.

NODIG (voor 2 personen):

  • 200 gram bimi
  • 1 broccoli
  • 150 gram boekweitnoedels
  • 1 rode (punt)paprika
  • een scheutje kokos-, olijf- of wokolie
  • een paar scheuten ketjap manis (of andere soja saus)
  • zwart sesamzaad (hoeveelheid naar keuze)
  • cashewnoten (paar handen vol)

HOE:

  • Breng een pan met water aan de kook. Snijd de broccoli in kleine stronken en voeg deze samen met de bimi aan de pan met water toe. Breng aan de kook en kook de broccoli en bimi ongeveer 6 minuten.
  • Snijd ondertussen de paprika in kleine stukjes.
  • Giet de broccoli en bimi af in een vergiet. 
  • Breng ondertussen een andere pan met water aan de kook. Voeg er geleidelijk de noedels aan toe tot ze volledig in het water gedrenkt zijn. Breng opnieuw aan de kook; zet het vuur op half vermogen. Laat gedurende 5-6 minuten koken. Giet de noedels af in een vergiet en kort afkoelen met koud water.
  • Verwarm de tweede pit op de inductie kookplaat. Doe een beetje olie in een wok en roerbak de broccoli en bimi en paprika of middelhoog vuur. Wok nog ongeveer 5 minuten. De broccoli en bimi moeten beetgaar zijn.
  • Voeg een paar flinke scheuten ketjap toe aan de groenten en laat het nog een paar minuten pruttelen op laag vuur zodat de ketjap lekker in de groenten trekt.
  • Serveer de noedels op een bord met daarover de groenten en garneer met cashewnoten en sesamzaadjes!

Eet smakelijk!

Liefs,

Naomi

Nog meer noedel recepten? Probeer dan eens de Japanse Udon noedels met makreel en zeewier tapenade. 

Comments

comments

Filed Under: Diner, Recepten, Vegan Tagged With: bimi, boekweitnoedels, Boekweitnoedels met bimi, broccoli

« Wat te doen op Texel? 6x must do’s
5x de natuur verkennen op Texel »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen mensen inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen jullie mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Zoeken

Populair

  • lekkerste lunch hotspots van Deventer 5x de lekkerste lunch hotspots van Deventer
  • De lekkerste nacho's van Amsterdam 8x de lekkerste nacho’s van Amsterdam
  • Arnhem 6x de lekkerste lunch hotspots van Arnhem
  • Ubud hotspots Bali – 15x de lekkerste food hotspots in Ubud
  • Rode paprikasoep met tijm Rode paprikasoep met tijm
Follow my blog with Bloglovin Follow
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2022 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress