Samen mijn moeder bakte ik dit brood van boekweitmeel met lijnzaad en zwarte sesamzaadjes. Een compact boekweitbrood dat ook nog eens glutenvrij is.
Boekweitbrood
Boekweit is een glutenvrij graan dat oorspronkelijk uit Azië afkomstig is. Het is zaad heeft een unieke driehoekige vorm. Het is heel gezond en je kunt het op veel verschillende soorten manieren gebruiken. Boekweit is een volkorengraan en zit vol met vitamines, eiwitten, vezels, mineralen en antioxidanten. Wij gebruikten een kleine vierkante bakvorm voor het bakken van het brood.
NODIG:
- 180 mililiter water
- 1/2 bakpoeder
- 250 gram boekweitmeel
- 10 gram zout
- 1,5 eetlepel kokosolie
- 2 eetlepels lijnzaad + om te bestrijken
- 1 eetlepel zwarte sesamzaad + om te bestrooien
HOE:
- Warm de oven voor op 200° C.
- Bestrijk de bakvorm met wat olie of margarine.
- Meng het boekweitmeel met het bakpoeder en het zout in een kom.
- Voeg de kokosolie of margarine en het water toe en mix het met de mixer tot een dik beslag.
- Doe het beslag in de bakvorm.
- Bak het brood in het midden van de oven in 35-45 minuten gaar.
- Neem het brood uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen.
- Snijd het brood in sneetjes.
- Verpak het boekweitbrood eventueel in porties in diepvrieszakjes en vries dit in.
Meer brood bakken? Check dan deze leuke blog over brood in een pan maken van AllinMam.com.
Liefs, Robin
De Online brood(bak)cursus door broodexpert Edwin Klaasen is een geweldige manier om beter brood te leren bakken! Gewoon vanuit jouw huis. Je kunt ook een proefles nemen.
Geef een reactie