Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Hasselback zoete aardappels met tijm

Hasselback zoete aardappels met tijm

4 december 2018 by Robin en Naomi 4 Reacties

Hasselback zoete aardappelsDeze hasselback zoete aardappels met tijm zijn een heerlijk en makkelijk bijgerecht. Krokant van buiten en knapperig van binnen. De zoete aardappels worden ruim een uur gegaard in de oven waardoor ze onwijs zoet van smaak zijn. Heerlijk! Wij gaan uit van één zoete aardappel per persoon in dit bijgerecht, maar je kunt altijd meer serveren.

Inhoud

  • 1 ZOETE AARDAPPEL
    • 1.1 NODIG (4 personen):
    • 1.2 HOE:
    • 1.3 Comments

ZOETE AARDAPPEL

Wij gebruiken zoete aardappels of bataat in plaats van normale aardappels. Zoete aardappels bevatten ze veel minder koolhydraten in vergelijking met normale aardappels en juist meer vezels, waardoor je minder nodig hebt om vol te zitten. Het zijn eigenlijk geen echte aardappels, maar een knolgewas uit Midden- en Zuid-Amerika. Zoete aardappels zitten bomvol vitamine A (voor een stralende huid) en C, calcium, magnesium, kalium en ze hebben maar liefst 1,5x meer anti-oxidanten dan blauwe bessen.

NODIG (4 personen):

  • 4 middelgrote biologische zoete aardappels
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 2 takjes tijm
  • zeezout en peper

HOE:

  • Laat de zoete aardappels in een schaal met koud water 5-10 minuten weken. Verwarm de oven op 200 graden en vet de ovenschaal royaal in met olijfolie.
  • Snijd de sjalotten in dunne ringetjes en zet apart.
  • Boen de aardappels onder stromend water goed schoon. Je gebruikt de aardappels namelijk met schil.
  • Snijd de aardappels in zo dun mogelijke schijfjes zonder de aardappels helemaal door te snijden.
  • Leg de zoete aardappels aardappels in de ovenschaal en leg de sjalotten eromheen. Schenk de 4 eetlepels olie over de zoete aardappels en zorg dat het goed tussen de schijfjes komt. Bestrooi royaal met zeezout.
  • Bak de aardappels eerst 50 minuten zonder de tijm in de oven.
  • Haal na 50 minuten de ovenschaal uit de oven en verdeel met een kwast de resterende 2 eetlepels olijfolie over de zoete aardappels. Rits de tijm boven de aardappels of leg de hele takjes. Maak nogmaals goed op smaak met peper en evt. zout.
  • Bak de Hasselback zoete aardappels met tijm nog 20 minuten tot ze zacht van binnen en knapperig van buiten zijn.

Liefs,

Robin

Comments

comments

Categorie: Bijgerechten, Kerst & Oud en Nieuw, Recepten Tags: bijgerecht, hasselback, kerst, kerstrecepten, tijm, zoete aardappel

« Must read (kook)boeken van november
HOME: Versieren zonder stress »

Reacties

  1. Hanneke zegt

    7 december 2017 om 09:50

    Ziet er super goed uit! Gezond en eigenlijk super eenvoudig. Hier ben ik dol op, eenvoudige kunstwerkjes!
    Ik vind dit wel een goede kersttip!

    Beantwoorden
    • Robin en Naomi zegt

      8 december 2017 om 09:32

      Ha Hanneke,

      Wij houden ook het meeste van gezonde, simpele recepten. Zeker met alle kerststress is dit een ideaal bijgerecht wat je zo kan klaarmaken!

      Liefs, Robin en Naomi

      Beantwoorden
  2. Marijke zegt

    10 december 2020 om 17:47

    Vanavond dit recept geprobeerd. Was lekker! Deze gaat samen met de wortels in balsamico azijn naar ons kerstdiner. Bedankt 👍☺️

    Beantwoorden
    • Robin en Naomi zegt

      11 december 2020 om 09:50

      Hoi Marijke, yes! Dat wordt smullen deze kerst. Fijne feestdagen alvast :-)! Liefs, Robin en Naomi

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress