Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Bijgerechten / Couscous met bloemkool en za’ataryoghurt

Couscous met bloemkool en za’ataryoghurt

30 december 2019 by Robin en Naomi Reageer

Couscous met bloemkoolWe kennen allemaal wel de standaard borrelhapjes: bitterballen, kaasstengels, een blokje kaas of een plakje worst. Op verjaardagen word je hier vaak mee doodgegooid. Zelf vind ik het veel leuker om creatievere, bijzondere hapjes te bedenken. Dit leuke hapje van couscous met bloemkool en za’ataryoghurt heb ik eigenlijk niet zelf bedacht maar komt bij mijn lieve zusje vandaan. Ze serveerde dit hapje bij haar diplomeringsfeestje voor haar vriendinnen en het viel in de smaak! Je kunt dit recept natuurlijk ook gewoon maken als avond maaltijd, of als lekkere lunch. Genoeg mogelijkheden, dus snel maken!

NODIG (voor 15 hapjes):

  • 2 rode uien
  • 700 g bloemkoolroosjes
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram couscous
  • 300 milliliter kokend water
  • 15 gram munt
  • 250 gram gerookte kip
  • 170 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel za’atar

 

HOE:

  • Snijd de rode ui in kleine stukjes en halveer de grote stukken bloemkool.
  • Kook de bloemkool voor een paar minuutjes voor in een pan met kokend water.
  • Verhit de helft van de olie in een hapjes pan en bak de ui, bloemkool en kerriepoeder 10 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Doe ondertussen de couscous in een kom en giet er het kokend water over. Laat staan zodat de couscous welt.
  • Snijd de munt fijn.
  • Roer de couscous los. Schep door het groente mengsel en zet het vuur uit.
  • Snijd de gerookte kip in reepjes en voeg toe aan het groente-couscous mengsel.
  • Voeg tot slot de munt aan het mengsel toe en houd nog wat munt over ter garnering.
  • Meng de Griekse yoghurt met de za’atar.
  • Serveer het mengsel in leuke kleine schaaltjes of bootjes (zie foto: deze kun je halen bij de groothandel). Garneer met een beetje munt en een flinke klodder van de za’atar yoghurt.
Liefs,
Naomi

Comments

comments

Categorie: Bijgerechten, Gevogelte, Paasrecepten, Recepten Tags: bloemkool, borrelhapje, Couscous, za'ataryoghurt

« Vegan Chocolade Cake met chia proteïne
Waarom samen koken en eten helpt tegen eenzaamheid »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress