Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
  • Contact
    • Samenwerken
You are here: Home / Recepten / Bijgerechten / Frisse amuse van zalm en rode biet

Frisse amuse van zalm en rode biet

19 oktober 2017 by Robin en Naomi Leave a Comment

Amuse van zalm en rode bietDeze amuse van zalm en rode biet heeft een fruitige en frisse touch. Wist je dat niet alleen citroen goed matcht met zalm? Ook sinaasappel doet het goed met deze vette vissoort. In de dressing mengen wij sinaasappelsap en citroensap en dit vormt een uitstekend tegenwicht tegen het vet van de vette vis.
De chilipeper in deze amuse geeft de amuse net iets meer pit. In deze pepers zijn vaak fruitsmaken te proeven en daarom combineert de peper goed met het frisse van de sinaasappel.
Het geheim van het succes van rode bieten is de vreemde combinatie van zoet en aards als contrast met ingrediënten die vooral zout of zuur zijn. Daarom combineert de biet in deze amuse perfect met het zure van de citroen en het zoute van de gerookte zalm.
De munt ter garnering fleurt op met pittige smaken en combineert daardoor uitstekend met het scherpe van de chilipeper.
Kortom, een frisse amuse waarbij de ingrediënten perfect op elkaar aansluiten en zorgen voor een ware smaaksensatie!

NODIG  (voor 1 persoon):

  • 30 gram gerookte zalm
  • een kleine rode biet (voorgekookt)
  • 1 theelepel sinaasappelsap
  • 1 theelepel citroensap
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • 1 (groot) blaadje verse munt (fijngesneden)

Ter garnering:

  • 2 partjes sinaasappel (in vieren gesneden)
  • 1 blaadje waterkers (of andere cress soort)

HOE:

  • Snijd de voorgekookte rode bieten in plakjes met een mandoline. Gebruik je ongekookte bieten, kook de bieten dan eerst 20-30 minuten en haal de schil van de biet eraf.
  • Snijd de gerookte zalm fijn in kleine stukjes.
  • Maak een dressing van 1 eetlepel sinaasappelsap, 1 eetlepel citroensap, 1 blaadje verse munt (fijngesneden) en 1/4 theelepel chilivlokken
  • Leg de plakjes biet als een soort ‘carpaccio’ op het bord. Leg stukjes zalm er bovenop en sprenkel de dressing eroverheen.
  • Snijd een sinaasappel in twee partjes en maak van elk partje vier kleinere partjes. Leg zes van deze partjes op de bietencarpaccio, rondom de zalm.
  • Garneer met wat waterkers of andere cress soort!

Eet smakelijk!

Liefs,

Robin en Naomi

Comments

comments

Filed Under: Bij de borrel, Bijgerechten, Kerst & Oud en Nieuw Tagged With: amuse, rode biet, zalm

« Salsa Arrabbiata (pikante tomatensaus)
Spinazie-feta bladerdeeghapjes »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen mensen inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen jullie mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Zoeken

Populair

  • De lekkerste nacho's van Amsterdam 8x de lekkerste nacho’s van Amsterdam
  • lekkerste lunch hotspots van Deventer 5x de lekkerste lunch hotspots van Deventer
  • Arnhem 6x de lekkerste lunch hotspots van Arnhem
  • Ubud hotspots Bali – 15x de lekkerste food hotspots in Ubud
  • Rode paprikasoep met tijm Rode paprikasoep met tijm
Follow my blog with Bloglovin Follow
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress