Deze amuse van zalm en rode biet heeft een fruitige en frisse touch. Wist je dat niet alleen citroen goed matcht met zalm? Ook sinaasappel doet het goed met deze vette vissoort. In de dressing mengen wij sinaasappelsap en citroensap en dit vormt een uitstekend tegenwicht tegen het vet van de vette vis.
De chilipeper in deze amuse geeft de amuse net iets meer pit. In deze pepers zijn vaak fruitsmaken te proeven en daarom combineert de peper goed met het frisse van de sinaasappel.
Het geheim van het succes van rode bieten is de vreemde combinatie van zoet en aards als contrast met ingrediënten die vooral zout of zuur zijn. Daarom combineert de biet in deze amuse perfect met het zure van de citroen en het zoute van de gerookte zalm.
De munt ter garnering fleurt op met pittige smaken en combineert daardoor uitstekend met het scherpe van de chilipeper.
Kortom, een frisse amuse waarbij de ingrediënten perfect op elkaar aansluiten en zorgen voor een ware smaaksensatie!
NODIG (voor 1 persoon):
- 30 gram gerookte zalm
- een kleine rode biet (voorgekookt)
- 1 theelepel sinaasappelsap
- 1 theelepel citroensap
- 1/4 theelepel chilivlokken
- 1 (groot) blaadje verse munt (fijngesneden)
Ter garnering:
- 2 partjes sinaasappel (in vieren gesneden)
- 1 blaadje waterkers (of andere cress soort)
HOE:
- Snijd de voorgekookte rode bieten in plakjes met een mandoline. Gebruik je ongekookte bieten, kook de bieten dan eerst 20-30 minuten en haal de schil van de biet eraf.
- Snijd de gerookte zalm fijn in kleine stukjes.
- Maak een dressing van 1 eetlepel sinaasappelsap, 1 eetlepel citroensap, 1 blaadje verse munt (fijngesneden) en 1/4 theelepel chilivlokken
- Leg de plakjes biet als een soort ‘carpaccio’ op het bord. Leg stukjes zalm er bovenop en sprenkel de dressing eroverheen.
- Snijd een sinaasappel in twee partjes en maak van elk partje vier kleinere partjes. Leg zes van deze partjes op de bietencarpaccio, rondom de zalm.
- Garneer met wat waterkers of andere cress soort!
Eet smakelijk!
Liefs,
Robin en Naomi
Geef een reactie